Afyonkarahisar’ın Çay İlçesinde, Adalet ve Kalkınma Partisinden, Belediye başkanlığı görevine aday adaylığı  için, mevcut görevinden istifa eden Halil Fidan, bir basın açıklaması yaparak, aday adaylığı konusuna değindi.

Halil Fidan konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi;

“Değerli kamuoyu ve saygı değer basın mensupları, Adalet ve Kalkınma Partisinden Afyonkarahisar’ın Çay ilçesine, Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurumu, 2 gün önce yaptım. Çay ilçemize daha fazla katkı sunmak ve daha güzel hizmetlere imza atmak adına, bu yola çıktım. Tabi şu an aday adaylığı başvurusunda bulunan çok sayıda kardeşimiz  var. Ben buradan onlara da, çıkmış oldukları bu kutlu davada başarılar diliyorum.

Allah nasip eder de, bu göreve aday olarak gösterilip, talip olursak, Allah’ın izni ve  siz değerli Çay seçmenimizin teveccühü ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde oylarınıza talibim. Değerli kamuoyu yıllardır kamu kurumunda memur ve yöneticilik yaptım.

Çay ilçemiz adına 52 adet projem var. Çay ilçemizi sayın Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliği ile tanıştırmak, sosyal belediyecilik anlayışı, şeffaf ve birlikte yönetme anlayışı ile bu yola çıktık. Öncelikli hedefimiz ilçemizi, hizmet anlamında daha üst seviyelere çıkarmak olacaktır. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlar saygılarımı sunarım” Dedi.

 

Halil Fidan kimdir ?

1972 Yılında Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde doğdu. İlk  öğrenimini aynı ilçenin Kurtuluş ilkokulunda tamamladı.

Çay lisesi ortaokulundan mezun olduktan sonra, 1990 yılında İstanbul Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesinden mezun olup, lise eğitimini tamamladı. Aynı yıl, veteriner sağlık teknisyeni olarak,Siirt ili Kurtalan ilçesinde memur olarak göreve başladı.

1992 yılında girdiği Yüzüncü yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zooteknik bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Memleketimizin çeşitli yerlerinde Veteriner Sağlık Teknisyeni, teknikeri, Mühendis, Müdür ve Şube Müdürü olarak görev yaptı.

1992-1996 yıllarında Van ili Gürpınar ilçesinde Veteriner Sağlık Teknikeri olarak görev yaptı.

1996- 2001 yılları arasında Kastamonu ili Pınarbaşı İlçesinde,ilçe müdürü olarak görev yaptı.

2001-2004 yılları arasında Afyonkarahisar ili Sandıklı İlçesinde, ilçe müdürü olarak görev yaptı.

2004-2008 yılları arasında Kütahya ili Dumlupınar İlçesinde, ilçe müdürü olarak görev yaptı.

2008-2018 yılları arasında Afyonkarahisar ilinde şube müdürü olarak görev aldı.

03.10.2018 yılından itibaren Afyonkarahisar ilinde Mühendis olarak görev yapmaktadır.

TEMA, VESTED,ve Çaylılar Vakfına üyelikleri bulunmakta olup, Afyonkarahisar’da diğer sivil toplum dernekleri ile birlikte de, uyum içerisinde değişik projelerde görev almıştır.

Halil Fidan, Dönemin 1 Bakanı, 3 Valisi ve 6 Kaymakamı tarafından da taktir ödülüne layık görülmüştür.

Yabancı dil olarak İngilizce bilmekte, evli ve 2 çocuk babasıdır