Son günlerde bazı sivil toplum örgütleri tarafından ve keskin beyanlarda bulunarak gündem yaratmaya kalkan siyaset adamlarının, ulusal medya veya yerel medyayı hedef seçmelerini endişe ve ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Son günlerde bazı sivil toplum örgütleri tarafından ve keskin beyanlarda bulunarak gündem yaratmaya kalkan siyaset adamlarının, ulusal medya veya yerel medyayı hedef seçmelerini endişe ve dikkatle izlemekteyiz.
Afyonkarahisar’da günlük olarak yayınlanan Anahaber Gazetesi’nin 17 Aralık 2012 Pazartesi tarihli ve 2034 sayılı nüshasasın da yer alan ‘YALAKA BASIN HER YERDE’ manşetiyle çıkan haber tüm basın camiamızı derinden üzdüğü gibi basın çalışanlarımızı da endişeye de sürüklemiştir.
İlimizin TV kanallarından Karahisar TV’de Murat Emre tarafından hazırlanan ‘YEREL GÜNDEM’ isimli programda CHP İl başkanı Yalçın GÖRGÖZ tarafından cezaevlerindeki basın mensupları örnek gösterilerek, diğer basın çalışanlarının hedef alması abesle iştigalden başka bir şey değildir.
2 gün önce merkez ilçe başkanı ve yönetimi tarafından ziyaret edilen Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nde olumlu ve yapıcı beyanlarda bulunularak siyaset ve medyanın güvenirliliğini artırma noktasında ortak çalışmalara destek vereceğini ifadelendiren şahısların, 2 gün sonra ‘YALAKA BASIN HER YERDE’ diyerek, tüm basın çalışanlarını zan altında bırakması kimseye bir şey kazandırmayacaktır.
Biz Afyonkarahisar basın çalışanları olarak derneğimizin kurulduğu günden bu güne kadar vermiş olduğumuz mücadelede dürüst ilkeli gazeteciliği savunduğumuz gibi bunu da hayata geçirmek için elimizden geleni yapmışızdır.
CHP İl Başkanı Yalçın GÖRGÖZ’ün konuk olduğu Karahisar TV’nin sahibi Bekir Yeşilay geçtiğimiz kongreye kadar AK Parti Yönetiminde idi, şu anda aktif siyaset yapmaya devam etmektedir. Hal böyle iken, Karahisar TV’de yayınlanmakta olan ‘YEREL GÜNDEM’ isimli programın yapımcısı Murat EMRE CHP olarak sizleri programına alabilmekte ve size istediğiniz açıklamayı yapma özgürlüğü verebilmektedir. Programda konuk olarak bulunan diğer gazeteci arkadaşlarımızda aynı nezaket kuralları dahilinde sizleri dinlemiş ve bu beyanda tüm kamuoyu ile yaptıkları haberi paylaşmışlardır.
Yapmış olduğunuz talihsiz açıklamanın art niyetli olmadığını düşünmekle birlikte, Afyonkarahisar’da dürüst ve ilkeli gazetecilik yapan tüm basın mensuplarını üzdüğünüzü hatırlatarak sizleri ve tüm Afyonkarahisar kamuoyunu bilgilendirmekle birlikte, dikkatli olmaya davet ediyoruz.
Afyonkarahisar basını yapmış olduğu ilkeli ve dürüst yayınlarıyla diğer illerde övgü ile bahsedilip örnek gösterilirken, kendi siyasetçileri tarafından yerden yere vurulmayı hak etmiyor.
Bundan sonra bu ve buna benzer açıklamalarda bulunulmasının kimseye fayda getirmeyeceğini hatırlatmakta büyük fayda görüyor ve bu açıklamalarla gündem oluşturmaya çalışanları aklı selime davet ediyoruz.