Hakkari’de teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu beli kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak gazi olan Afyonkarahisarlı Süleyman Çelik’in eski ve manüel bir hasta yatağı gönderen hastaneye tepki gösteren ailesinin talebini dikkate alan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan gaziye sahip çıktı.  

  Uzman Çavuş Süleyman Çelik (24), 17 Temmuz 2017’de Hakkari Esendere mevkiinden izne gitmek için sivil araçla ilerlerken PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen mayının infilak ettirilmesi sonucu yaralanarak gazi olmuştu. Nişan yapmak için memleketine geldiği sırada yaralanarak gazi olan Çelik, Gülhane Askeri Tıp Akademesinde (GATA) tedavi altına alınmıştı. Çelik daha sonra tedavisine evinde devam etmesi için hastaneden taburcu edilerek evine gönderilmişti. Bunun üzerine gazi Çelik, babası Halil Çelik tarafından ambulans ile şebeke suyunun dahi olmadığı evlerine getirilmişlerdi. Beli kırık olan ve kolundan ameliyat olan gazi için babası Bolvadin Devlet Hastanesinden, kaymakamlık vasıtası ile hasta yatağı talep etmiş ancak hastane tarafından beli kırık olduğu için daha iyi şartlarda yatması gereken gaziye eski, manüel bir yatak göndermişlerdi. Bu duruma ise gazinin ailesinin tepki gösterip yatağı geri göndermişlerdi. Sonrasında ise bürokrasinin devreye girmesi ile durum düzeltilmiş ve gaziye yeni yatak gönderilmişti.

 

  Bakan, gazi Çelik için talimat verdi

  Durumu öğrenen Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ise gazi Çelik’e sahip çıktı. Bakan Demircan verdiği talimat ile gazi Çelik’in Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedavisinin orada devam ettirilmesini istedi. Bunun üzerine ambulans ile evinden alınan gazi Çelik, Devlet Hastanesi’ne yerleştirildi. Gaziyi hastanede ziyaret eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, başta Bakan Demircan olmak üzere bütün ilgilere teşekkürlerini iletti.