Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceki gün hakim karşısına çıkan Örgütün Jandarma Grup Sorumlularından Önder Akçi, Etkin Pişmanlık Hükümleri kapsamında bildiği her şeyi anlatacağını söyledi.

2014 yılının sonlarında ByLock kullanımına son verdiklerini belirten Akçi, “İlk başta iletişimi basit telefonlar ve hatlar ile yapıyorduk. Bu görüşmelerde sadece toplantılar söyleniyordu” dedi.

İlerleyen zamanlarda ankesörlü telefonlar ile irtibata geçmeye başladıklarını ifade eden Akçi, “ByLock’un en büyük özelliklerinden bir tanesinin numaraların karşılıklı olarak eşleşmesi gerekiyor” diye konuştu. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Örgütün Jandarma İmamını sordu. Örgütün Jandarma İmamının Ahmet Aşık olduğunu ifade eden Akçi, “Ahmet Aşık’ın örgütteki adı sohbet hocasıydı. Sürekli maneviyatlar sorgulanıyordu. Ben 2015 yılının sonlarında irtibatımı kesmeye çalıştım ancak yeniden benimle irtibata geçmeye başladılar” diye konuştu.

Fotoğraftan teşhis etti

Örgütle ilk görüşmenin yüzyüze yapıldığına dikkat çeken tutuksuz sanık Önder Akçi, “Bizi genellikle Ahmet Aşık tanıştırırdı. Daha sonra ayda 1 veya 2 defa görüşmeler yapılırdı. Grup sayısı 3’tü. Ancak 2013 yılından sonra grup sayılarında bir patlama oldu. Gruba yeni katılan oldu” dedi. Daha sonra Mahkeme Başkanı tutuksuz sanık Önder Akçi’ye Mustafa Can ile görüştün mü Musa kod adlı? Demesi üzerine Akçi, “Bilmiyorum görsem tanırım” diye cevap verdi. Mahkeme Başkanı ise, “Gel fotoğraflardan bak bakalım” diyerek fotoğrafı gösterdi. Bunun üzerine Akçi, tanıdığını söyledi.

Ajan filmlerini aratmıyor

Mahkeme Başkanı tutuksuz sanık Önder Akçi’ye Talha kod adının kendisine kimin verdiğini sordu. Bunun üzerine Akci, “Talha isminin bir kod adı olduğunu bilmiyordum. Bana sürekli Talha diyorlardı” dedi. Daha sonra Mahkeme Başkanı, “Siz iyi bir doktorsunuz, fakülte mezunusunuz. Ajan filmleri gibi yüz yüze görüşmek nedir? Bunu hiç sorgulamadınız mı? dedi. Tutuksuz sanık Akçi ise, “Süreç çok yavaş işlediğinden dolayı sonradan anlayınca çıkmaya çalıştım” diye cevap verdi. Mahkeme Başkanı ise, “Gizli, gizemli örgüt içerisinde eleman kazanmak nedir anlamıyorum” dedi.

Pişmanım, adalete güveniyorum

3 ay cezaevine girdiğini ve bu zaman zarfında çok düşündüğünü söyleyen tutuksuz sanık Önder Akçi, “Bu hain yapının 15 Temmuzda yaşanan hain darbe girişiminin ardından örgüt olduğunu daha net gördük ve anladık” diye konuştu. Bunun üzerine hatırlatma yapan Mahkeme Başkanı, “Sizler topluma örgütün gerçek yüzü nü anlatırsanız daha sağlıklı olacaktır” diyerek, tutuksuz sanık Önder Akçi’ye son sözlerini sordu. Akçi, “Pişmanım yüce Türk adaletine güveniyorum” dedi. Duruşmaya kısa ara veren Mahkeme Heyeti, tutuksuz sanık Önder Akçi’ye 2 yıl 6 ay ceza vererek, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

ODAK GAZETESİ