Başkan Dilek, Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin birini etabının kurasını yıl sonuna kadar çekerek, ortakların dükkanlarını teslim etmek için yoğun bir gayret içinde olduklarını belirterek, bazı kurumların üzerlerine düşen görevi yapmaktan kaçındığını vurguladı. Bu kurumların isimlerini ve Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin taleplerini içeren bir mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiğini anlatan Başkan Dilek: “Kurumların hala daha yatırımdan kaçınması durumunda biz her türlü tepkiyi verebilecek pozisyondayız. En zirvedeki kişiye ulaşmış bir insanım. Kapısında yatarım çelenk de koyarım esnafı da toplarım. O yüzden biz sanayi yapıyoruz, villa falan yapmıyoruz. Villacıların müteahhitlerin işleri görülüyor, sanayicilerin işi görülmüyor.”

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Hakan Dilek, kaba inşaatı tamamlanmak üzere olan 382 işyerini hak sahiplerine kura ile teslim etmek için hummalı bir çalışma içinde olduklarını belirterek, bazı kamu kurumlarının eften püften gerekçelerle üzerlerine düşen çalışmaları yapmaktan kaçındıklarını belirtti. Başkan Dilek, birçoğu kamu kurumlarından kaynaklı sorunların çözümü için başta AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven olmak üzere devreye girdiklerini belirterek, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyaretinde, bir mektupla durumu kendilerine aktararak detaylı bilgi verdiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Ağustos’taki ziyaretinde mektubu bizzat kendisine takdim ettiğini, özle kalem müdürünün de gerekli bilgileri aldığını belirten Başkan Hakan Dilek, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat ilgilendi. Mektubu almasının ardından bazı kurumlar şimdiye kadar yapmak istemedikleri yatırımları yapmak için harekete geçer bir görüntü verdiler. Biz de gerekli ve hakkımız olan hizmeti almak için bekleyiş içine girdik. Süreci yakından izliyoruz. Kurumlar üzerlerine düşen görevi yapmak yerine zamana yaymayı tercih ederek, hizmetten kaçınırlarsa, bu sefer daha ayrıntılı olarak hem kurumu hem de kurumun başındaki yöneticilerin isimlerini Cumhurbaşkanlığına bildireceğiz. Başka çaremiz kalmadı” diye konuştu. Açıklamasında, Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin kurulmasından bu tarafa kısa bir özet de veren Başkan Dilek, şunları paylaştı:

 “Biz kooperatifimizi 2015 yılında kurduk. Üye kaydetmeden sadece arsa alımları ile ilgili çalışmalar yapıldı. 2018 yılına kadar da işlemler bitti. 2018’de arsayı Milli Emlak’tan aldık. Yaklaşık 200 bin metrekare. Bunun 90 bin metrekaresini Afyonkarahisar belediyesine yol kaldırım ve altyapı çalışmaları için verdik ve onlarla ilgili çalışmalarımızı dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafıyla kanalizasyonumuz yapıldı. Oralardan alacağımız hizmet yeşil alan yol parke çalışması ve dolguydu. Sadece alt yapı yapıldı. Dolgularını kendimiz birikmiş hafriyat artıkları tuğla kırıkları ile çektik. Şuan da alt yapı ile ilgili sorunumuz yok. Çeşmelerimiz akıyor. Afyonkarahisar belediyesi inşaata başlamadan önce altyapıyı bitirdi. Yaklaşık 2018 yılında. Buradan bize destek veren başta Burhanettin Çoban olmak üzere belediye ekibine teşekkür ediyorum.

Tıkandığımız noktalarda 2019 yılında Telekom, TEDAŞ, OEDAŞ bunlarla görüşmelerimiz devam etti. Yatırım planları alınması için dilekçeler yazıldı ama şuana kadar geldiğimiz süreçte de hiçbir şekilde bunların hiçbirinden destek alamadık. Esnaf sanatkârı düşünmek gerekirse, dükkan kirası var, ev kirası var, okuyan çocuğu var ve şuanda kooperatiften de mal sahibi olmaya çalışıyor. Küçük esnafın yükü ağır. Bu haldeyken de ödeme düzensizliği yaşamadan kıt kanaat nafakasından keserek bizim kooperatif aidatlarımızı ödeyerek belirli bir seviyeye getirildi. Biz hiçbir şekilde problem yaşamadan kaba inşaatımızı bitirdik. 10 milyon TL kredi çektik, istihdam destekli Halk Bankasından. Kaba inşaatımız bitti. Ama TEDAŞ’tan ve Telekom’dan bir alt yapı çalışması, Afyonkarahisar Belediyesi’nden de üst yapılar ile ilgili çalışma bekliyoruz. 2023’ün sanayi sitesini Afyonkarahisar’da kurmayı hedefledik ve nasip olursa da açmayı planlıyoruz.”

 “Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 382 dükkânlık birinci etabının açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk seçim gezisine geldiğinde toplu açılışlarda sanayimizi o programa sokmayı düşünüyoruz” diyen Hakan Dilek, sanayi sitesinin hizmet vermeye başladığında ekonomiye katkı sağalamaya başlayacağını bekiterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz 382 tane dükkan yaptık. Her biri 3 bin-4 bin TL’ye yakın elektrik faturası ödeyecektir ki bir yılda benden alacağı para 1,5 trilyon. İşimi yapmıyor, OEDAŞ, dolayısıyla da gelir sağlamıyor. O yüzden buradaki yatırımı hızlandırmak üzere defalarca kurum müdürleri ile görüştük. İkili ilişkilerimizde bazılarını çözdük. Milletvekillerimiz başta Ali Özkaya olmak üzere onlar aracılığı ile genel müdürlükler ile görüştük ama burada il müdürlüklerinde tasarruf tedbirleri öne sürüldü. Krizi bahane ederek mal temin edemiyoruz dediler.

Biz en son tıkandık ve Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar’a geldiği gün 100.yılda kendisine bir mektup vermek zorunda kaldık. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu mektubu ilettik. Bu mektupta ilgili olarak ayaküstü kendisi ile görüştük. Biz derdimizi anlattık.‘Sayın Cumhurbaşkanımız biz 700 tane dükkan yapıyoruz. Sizin sanayi hamlenize Afyonkarahisar’dan başlayalım dedik ama biz şu anda destek alamadığımız kurumların isim listesi ve sizden beklentilerimiz mektubun içerisinde dedik’ ve kendisine verdik. Sağ olsun orada özel kalemine bunu verdi ve telefonumu aldılar. Bizzat bizimle görüştüler. Son haftalarda da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Başdanışmanı beni aradı. Biz neler yapabiliriz. Cumhurbaşkanımız bizden rapor bekliyor. Nerede tıkandınız diye. OEDAŞ’ın genel müdürü, enerji bakanlığından aradılar, Telekom’dan ulaştılar. Biz kendilerine sıkıntılarımızı söyledik. Bunlarla ilgili çalışmalar yapacaklarını düşünüyoruz ama eğer hala daha destek vermezlerse biz aynı mektubu daha farklı bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz. Her türlü sözümüzü bulunduğumuz ortam ve mecralarda bulunduğumuz basın camiasında duyuracağız. Sonuçta küçük esnaf olmadan büyük esnaf olmuyor.  Bu durumda esnaf evine ekmek zor götürürken,  ev kirası dükkan kirası çocuk okuyacak kış geldi ve birde mal sahibi olmak istiyor bu yüzden biz esnaf ve sanatkarı mağdur etmeye biz kimseye fırsat vermeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da buna fırsat vermeyeceğini düşünüyorum ve kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat raporu kendi istemiş.”

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek, “Yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefliyorum, zaten inşaatımızın bitmemiş bir yeri yok” dedi, şunları söyledi: “Ama ben kurayı yarın çeksem ne olacak, elektrik yok. Kurayı çekersem insanlar ister istemez dükkanı kullanmak isteyecek. Zaten oradan aldığım şantiye elektriği benim kendime yetmiyor. O yüzden yılsonuna kadar teslim etmek istiyorum. Seçim öncesine kadar da buranın aktif olmasını istiyorum. Burada Afyonkarahisar’ın önünün açılması için dönemin sanayi ve ticaret bakanı şehir merkezinde kalan sanayi çarşılarını kaldırma planları vardı ve o plan hala daha devam ediyor. 10 il 11 sanayi ve Afyonkarahisar pilot bir bölgedir. Şimdi biz esnafı sanayiyi kaldırdığımızı farz edelim nereye gidecek. Bunlar seyyar esnaf değil ki. Sanayi sitesine gelecekler. Sanayi sitesine geldikleri zaman bir esnaf ve sanatkârımız kendini daha iyi ve daha güzel bir imkânlarda bulup daha iyi gelişecek daha modern bir durumda olacak. Çünkü Afyonkarahisar’ın nüfusu 250 bin. Aile başı 4 kişiden araç 60 bin araç düşüyor. Coğrafi konumuna baktığımız zaman da kesişme yollarında. Günlükte yaklaşık bir 50 bin araç geçiyor. Afyonkarahisar sirkülâsyonunda çok iyi bir yer alıyor. Burada da büyük bir sanayi hamlesi yaptık örnek bir proje oldu. Bütün civar illerde böyle sanayi siteleri yapıldı yapılıyor.  Burdur bucak projeleri bizden istediler. Cumhurbaşkanımızın sanayi hamlesini buradan başlatacağını düşünüyorum. Destek verecektir kaygısız kalacağını düşünmüyorum.”

 “Kurumların hala daha yatırımdan kaçınması durumunda biz her türlü tepkiyi verebilecek pozisyondayız” ifadesine yer verdiği açıklamasını şöyle tamamladı: “En zirvedeki kişiye ulaşmış bir insanım. Kapısında yatarım çelenk de koyarım esnafı da toplarım. O yüzden biz sanayi yapıyoruz, villa falan yapmıyoruz. Villacıların müteahhitlerin işleri görülüyor, sanayicilerin işi görülmüyor. Benim aklıma bu gelir. Biz gelişmekte olan Ahi Evran’dan gelen bir sistemiz, geleceğe dair insan yetiştiriyoruz, burası bir hayat fakültesi. Bu yüzden buna engel olacak insanların karşısında da ben engel olurum, her türlü. Hangi dili anlıyorsa da o dilde de cevabını veririz. Esnaf kardeşlerimiz için hangi dil kullanmam gerekiyorsa kullanırım, yani gerekirse helva derim, gerekiyorsa da halva  demesini de bilirim.”

Başkan Dilek, Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin ikinci etabında da ortak üye kabulüne başladıklarını sözlerine ekledi.