Çukurca'yı gece saat 01:00'de baskın düzenleyen PKK'lı teröristler uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla saldırdı. Sabahın ilk ışıkları ile yüreğimizi yakan tablo ortaya çıktı: 24 şehit ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Çukurca’yı gece saat 01:00’de baskın düzenleyen PKK’lı teröristler uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla saldırdı. Sabahın ilk ışıkları ile yüreğimizi yakan tablo ortaya çıktı: 24 şehit var 18 asker de yaralı.
Genelkurmay Başkanı bölgeye hareket etti. Çevrede hava harekatı başlatıldı Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, terör örgütü mensupları emniyet ve jandarma binalarına ateş açtı. PKK’lıların askeri birliğe roketatarlı silahlarla saldırdığı belirtiliyor. Ağırlıklı olarak tugaya dönük saldırı sırasında yardım gelmemesi için tüm askeri ve polis noktaları da ateş altında tutuldu. Şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi. Ancak bölgeden ulaşan bilgiler yaralılar arasında durumu ağır olanların bulunduğu ve şehit sayısının artabileceği bilgisi geliyor. Olay Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Genelkurmay Başkanı Kuvvet Komutanları ile bölgeye gitti. EŞZAMANLI SALDIRDILAR HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. PKK’lı terörist grubu saat 01.00 sıralarında Çukurca’da güvenlik güçlerinin bulunduğu binaları uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına tuttu. Teröristlere polis ve askerler de anında karşılık verdi. Ağır silahların kullanıldığı ilçe merkezindeki çatışma 30 dakikayı aşkın süredir aralıksız devam ederken, ölü ve yarala konusunda henüz bilgi alınamadı. İlçenin her kesiminden duyulan yoğun silah sesleri halk arasında büyük endişeye neden oldu. Bu arada, Hakkari’deki polis telsizlerinden tüm polislerin çelik yelek giymeleri ve tam tecizatlı olmaları talimatı verilirken, Çukurca’daki çatışmaya destek için de hazır durumda beklenmeleri istendi.