Geçtiğimiz salı günü yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazanın iki haftasını kapsayan kısmi kapanmaya geçildiğini açıkladı. Bu açıklama sonrasında hafta sonu hafta içi yasak saatleri de güncellendi. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor?..

Gözden kaçırmayın

Online Tesettür Giyim Alışverişinin KolaylığıOnline Tesettür Giyim Alışverişinin Kolaylığı

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı son Kabine Toplantısı ile yeniden şekillendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürerken hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellenmiştir. " ifadesini kullandı. Buna göre sokağa çıkma kısıtlaması tüm illerde uygulanacak. İşte konuyla ilgili detaylar..

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR, SAAT KAÇTA?

Sokağa çıkma yasağı saatleri Kabine Toplantısı sonrası kısmi kapanma kararı sonrasında netleşti. "Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştıracağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta içinde uygulanan kısıtlamanın saat 19.00'da başlayacağını bildirdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede ise kısıtlamanın hafta sonları cuma günleri saat 19.00’da başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak şekilde uygulanacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede sokağa çıkma yasağının detayları açıklandı. Karara göre kısıtlama cuma günleri saat 19.00'da başlayacak. Buna göre 16 Nisan Cuma akşamı tüm illerde sokağa çıkma yasağı 19.00'da uygulanacak, Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan kısıtlama Pazartesi sabahı 05.00'e kadar sürecek.