rnrnHAFIZLARIN KADRO TALEBİrnAfyonkarahisar'daki hafızlar Diyanet'in kadrosuna alınmak istediklerini belirterek, konu ile ilgili dilekçeyi Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Çiçek'e verdi.rnİlköğretim mezunu oldukları için atamalarının olmadığını ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

HAFIZLARIN KADRO TALEBİ
Afyonkarahisar’daki hafızlar Diyanet’in kadrosuna alınmak istediklerini belirterek, konu ile ilgili dilekçeyi Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Çiçek’e verdi.
İlköğretim mezunu oldukları için atamalarının olmadığını belirten Afyonkarahisarlı hafızlar, bu konuda kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hafızların kadroya alınmasına yönelik olarak herhangi bir çalışma yapmadığını ileten hafızlar, hazırladıkları dilekçeyi Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Çiçek’e verdi.
Hafız Resul Hatipoğlu İstanbul Fatih Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladığını ancak hala görev alamadıklarını söylerken, İsmail Köyü Kur’an Kursu’nda hafızlığı tamamladığını anlatan Hafız Abuzer Doğancık ise, Türkiye’nin iyi hocalarından makam tecvit ve talim dersi aldığını söyledi. Bununla ilgili belgelerin de ellerinde olduğunu ileten Doğancık, “Bunlar bize Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından verildiği halde biz görev alamadık. İşi ehline bırakmak lazım. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Aldığımız ilmin karşılığını görmek istiyoruz. Bu konuda bir çalışma yapılmasını rica ediyoruz. Türkiye’de bizim gibi bu ilme sahip olmuş bir sürü hafız arkadaşımız var. Bunlar da mesleklerini değil, çeşitli işlerde çalışıyor. Çoğu arkadaşımız da köyde tarlalarda çalışıyor” dedi. Daha önce Afyonkarahisar Müftülüğü’ne başvurduklarını dile getiren Doğancıki yardımcı olunacağının belirtilmesine rağmen henüz bir adımın atılmadığını söyledi.
Hafız Ahmet Arpacı da, yıllardır görev yapma talebinde bulunduklarını ancak somut bir adımın atılmadığını söyledi. İlkokul mezunu olan fahri imamların göreve alındığını ancak ilkokul mezunu hafızların açıkta kaldığını aktaran Arpacı, hazırladıkları dilekçelerin bir örneğini de Afyonkarahisar Müftülüğü’ne sunacaklarını, bir sonuç alınmazsa Ankara’ya Diyanet İşleri Başkanlığı’na gideceklerini ifade etti.