Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HÜRSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Şenel, yeni hizmete geçen online hac ve umre eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. Hac ve Umre ibadetlerini; bilerek, hissederek ve gerçek manasını idrak ederek yerine getirilmesini sağlamak amacıyla Hacı Adayları Kutsal Topraklara gitmeden önce online eğitim alacak.



Günümüzde dijital dönüşümler her alanda gerçekleşmekte. Eğitimin dijitalleşmesi de gün geçtikçe önemini ve gelişimini sürdüren bir alandır. Bu çerçevede, Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği de kendi sektörünün öncülüğünü yapmaya devam ediyor. Hacı adayları için yeni projesiyle online eğitime yatırım yapan HÜRSAD, hacı adaylarının bilinç düzeylerini artırmayı ve daha nitelikli bir yolculuk yapılmasını hedefliyor. Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Şenel projenin ayrıntılarını şu şekilde anlattı; hac ve umre konularında vatandaşlarımızı hem gitmeden önce hem de gittikten sonra Kutsal Topraklarda elimizden geldiğince bilgilendirmeye ve ömürlerinde belki de bir defa gerçekleştirecekleri bu önemli ibadet hakkında bilgilendirmeye gayret ediyoruz. Bu konuya verdiğimiz öneme binaen yolcularımızı bilgilendirecek uzaktan eğitim sistemini devreye geçirdik; 12 Hafta sürecek olan eğitim internet üzerinden tamamen ücretsiz olacaktır. Bu eğitimden faydalanabilecek. Bu eğitime akademi.hürsad.org.tr den kayıt olan Hacı adaylarımızın yanı sıra sisteme kayıt olan tüm vatandaşlarımız da faydalanabilecektir.



Şenel, ilk defa HÜRSAD olarak gerçekleştirdiğimiz bu hizmetle hacılarımızın ve umrecilerimizin yanında Kutsal Topraklara gitme hayali olan, o beldelerin muhabbeti ile yaşayan tüm halkımızın; hac ve umre ibadetlerinin, Mekke’nin, Medine’nin, Kâbe’nin, Arafat’ın, Uhud’un önemlerini, sembolik olmasına binaen manalarını bilerek, anlayarak, manevi hazla görevlerini tamamlamasını hedeflemektedir, dedi.