AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya’dan Elazığ depremi açıklaması

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Elazığ depremi sonrası açıklamalarda bulundu.

Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini, depremden etkilenen vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerini ileten Özkaya, siyasi rant sağlamak için doğal afeti kullananlara da tepki gösterdi.

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya;  “Elazığ’ın Sivrice ilçesinde Cuma günü meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem hiç şüphesiz hepimizi derinden üzmüştür. Bu doğal afet sonucu AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre 39 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup 45 kişinin enkazdan sağ olarak çıkarıldığı bildirilmiştir. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim” dedi.

 

Özkaya açıklamasında, “Bir tarafta, depremden kısa bir süre sonra tam kadro olarak görev başında olan bir devlet ve tek yürek olmuş büyük ve asil bir millet olduğunu diğer tarafta ise bu depremden hangi sefilliği çıkarıp iktidara ve devlete nasıl iftira ve yalan söylerim diye çalışan habis ruhlu çukur insan müsveddelerinin olduğu maalesef bir gerçektir” ifadelerine yer verdi.

 

Siyasi rant sağlamak için doğal bir afeti kullananların kendilerini üzdüğünü belirten Özkaya son olarak “Bu depremden sonra milli birliği zayıflatmak, kin ve nefreti yaymak, kışkırtıcılık ve bozgunculuk yapmak için yalan haber yapanlara hapis ve para cezası getirmenin yanında bu kişilere belirli sürelerce sosyal medya kullanımının yasaklanması da yaptırımlara ilave edilmesi gerekir. Bu net bir şekilde açığa çıkmıştır” dedi.