Afyon haber son dakika haberi!.. Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Beldesinde, Kürt kökenli mevsimlik işçilere yönelik saldırı haberleri asılsız çıktı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün ve 5 günlük hava durumuAfyon'da bugün ve 5 günlük hava durumu

Afyon haber son dakika haberi!..  Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Beldesinde, Kürt kökenli mevsimlik işçilere yönelik saldırı haberleri asılsız çıktı. 

Afyonhaber'in konuyla ilgili olrak Dereçine Belediye Başkanından aldığı bilgiye göre olay adli bir vaka. Olayda, büyük bir kavga çıktığına ve yaralıların olduğuna dair iddiaları doğru değil.

Afyonhaber'e konuşan Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız "Olay, kasabada bulunan bir berberde sıra bekleme yüzünden yaşanmış. Bayram arefesi olduğu için berberde bir yoğunluk var, sıra var. Geöçmen işçilerden 3 genç ile aynı zamanda muhtar olan berber ile küçük bir tartışma yaşamış, Olay, göçmen 3 gencin ailesine aksetmiş. Aileler ile bir kaç genç arasında bir arbede yaşanmış. İddia edildiği gibi ağır yaralı yok. Olaya karışanların tamamını hastanede ziyaret ettim. 3 göçmen işçimiz, 2 de kasabamızdan genç hastanede idi. Hepsi de hastanede kısa sürede kadılar ve taburcu oldular. Sadece kasabalı bir gencimiz hastanede tedavi görüyor şu anda. Onun durumu da ağır değil" dedi.

Başkan Yıldız "Olay basit bir adli vaka. Gençlerin tartışması. Kürtçe konuşmaya tepki gösterildi, bundan dolayı saldırı oldu iddiaları tamamı asılsız ve yalan. Mevsimlik işçiler hepsi bizim kardeşimiz. Bir çoğu 10-15 yıldır kasabamıza her yıl gelirler. Bizler birbirimizi severiz, saygı duyarız, tanışırız, çok güzel ilişkilerimiz var. Onlarla neden kavga edelim. Dereçine'nin asılsız bir olayla gündeme gelmesi üzüntü verici" dedi.

Başkan Yıldız, açıklamasında "olaya karışan mevsimlik işçilerin aileleri kendi istekleri ile kasabamızdan ayrıldılar. Kasabamızdan ayrılan geçici işçilerimize alacakları esnafımız tarafından ödendi." dedi.

Yıldız "Şu anda kasabamızda her hangi bir sıkıntı yok. 1000 kadar geçici işçi şu anda kasabamızda huzur ve güven içinde. Bizim onlarla 15 yılı aşkın bir iletişimimiz ve işbriliğimiz var. Bir çoğunun yakından tanıyoruz, biliyoruz. Gençler arasında meydana gelen basit bir vakanın yanlış ve asılsız bir şekilde aksettirilmesi hem bizi, kasaba halkını hem de buradaki mevsimlik işçi ailelerini çok üzdü. Biz onlarla çalışmaya devam edeceğiz. Hiç bir sıkıntımız yok." dedi.

AFYONHABER ÖZEL HABER