Çiftlik Bank kurucusunun neden teslim olduğu ortaya çıktı

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

Binlerce kişiyi dolandıran ve yurt dışına kaçan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın Brezilya'da teslim olmasına ilişkin görüşlerini paylaşan Gazeteci Saymaz, "İhtimal o ki parası bitti" dedi. Aklını kurcalayan başka bir şey daha olduğunu belirten Saymaz, "Acaba iki kardeş arasında anlaşmazlık mı var?" sorusunu gündeme getirdi.

Binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, Brezilya Sao Paulo'da teslim oldu. Dün akşam bir video yayınlayan ve Türk yargısına teslim olacağını belirten Aydın'ın kaçtıktan sonra neden böyle bir karar aldığı ise merak konusu oldu.

Saymaz, konuya ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

"Acaba Mehmet Aydın şöyle bir plan mı yaptı... İşlediği suçlar 2018'in mart ayından geriye doğru sıralanıyor. Sonrasında herhangi bir suç işlemiş değil. O tarihte şirketlerine el koyulmuş ve kayyum atanmıştı. Bu bizi nereye götürür? 2019 yılındaki af yasasına götürür. 2019 yılında Mehmet Aydın'ın yargılandığı suçlarda infaz indirimi geldi. Bu önemli. Geldiğinde yatacağı süre bence 1-2 yıl yatmaz. Zaten bizde hırsızın, dolandırıcının uzun süre yattığı nerede görülmüş."