İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mehmet Tolga Akalın, Partisinin Afyonkarahisar İl ve İlçe parti yöneticileriyle bir araya geldi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mehmet Tolga Akalın, Partisinin Afyonkarahisar İl ve İlçe parti yöneticileriyle bir araya geldi.


İYİ Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi, Seçim Koordinasyonundan Sorumlu Başkan Yardımcısı Burcu Akçaru Garden Kale otelde partilerle bir araya gelerek, kentin gündemine ilişkin bilgi aldı ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aktardı.

İKTİDARA GİDEN YOL SANDIKTAN GEÇMEKTEDİR
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Teşkilat Başkanı Celal Bursalıoğlu’nun program akışını takdimi ile devam etti. Merkez ilçenin atamış olduğu mahalle ve köy temsilcilerine plaketleri verildi. Daha sonra kürsüye ilk olarak İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu gelerek toplantıya katılanlar “İYİ Parti seçim koordinasyon çalışmalarına hoş geldiniz” dedi. Mısırlıoğlu” Bu gün burada bulunmamızın nedeni Türkiye’mizin her gün biraz daha fazla seçim havasına girdiği bu günlerde İYİ Parti Afyon teşkilatlarının seçime hazırlıklarını Genel Başkan yardımcımızla birlikte değerlendirmek için buradayız. Türkiye’nin mevcut iktidardan kurtulmasının ilk adımı seçim ve sandık çalışmasıdır. İktidara giden yol sandıktan geçmektedir. Herkesin bu toplantıyı çok dikkatli dinlemesini rica ediyorum. Değerli Genel Başkan yardımcımız çok değerli bilgiler verecektir” dedi.

İYİ PARTİ RÜZGÂR DİMDİK DURABİLENLERİN HAREKETİDİR
Başkan Mısırlıoğlu’dan sonra konuşmaya başlayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mehmet Tolga Akalın” Türk siyasi tarihinin gördüğü en muazzam mücadele sonucu doğmuş siyasi hareketin, gene en zor döneminde omuz vermiş kişilersiniz. İYİ Parti rüzgâr nereden eserse esin dimdik durabilenlerin hareketidir. Biz İYİ Partiyi kurana kadar Türkiye’de siyasi parti kurma cesaretini gösterme cesareti yoktu. Bu gün aklına esen parti kuruyor. İYİ Parti cesur ve vatanını sevenlerin bir hareketidir. Önümüzdeki iktidara değil önümüzdeki yüzyıla da talip bir siyasi partiyiz. Türkiye’yi yeni değerler üzerine inşa edeceğiz. Böyle bir kuruluş kolay olmamıştır. İYİ Parti Tek Parti iktidarının, tek parti basınının ve tek parti idaresinin olduğu bir dönemde bir halk hareketi olarak milletin bağrından doğmuş bir partidir. Biz Türk siyasetini top yekûn değiştirmek üzere yola çıkmış iktidara yürüyen bir siyasi hareketiz. 2017 yılında bir kirli referandum yaşandı. O kirli referandum sonrası ittifakları doğurdu. 2002 yılında İktidara gelmelerinden sonra bu iktidarın gücü bir şeyleri iyi yapmaktan gelmiyor. Bu iktidarın gücü ceberut yöntemlerle muhalefeti kontrol edebilme kudretinden ve teşebbüsünden geliyor. Hatırlanacağı üzere Türkiye’de bir Genç Parti hareketi vardı. 2003 yılında Cem Uzan üzerinden Genç Parti Tasfiye edildi. Tekrar hatırlanacağı üzere 2007 yılında bir ANAP ve Doğru yol Partisi birleşmesi vardı. O dönemki ATO Başkanı Sinan Aygün “Birilerinin görünmez bir eli değil değdi ne olduğunu anlamadık dedi” İktidarın mafya ile içselleşen organizasyonlarında görüldüğü gibi o görünmez el ittifak parçasının bir tarafına müstakil konforlu çok rahat bir cezaevi süreci yaşatılarak o ittifakı bozdu.” 

GELECEK YÜZYILA TALİBİZ
“Has Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuşun o dönem çok dinamik muhalefet yaptığını ifade eden Akalın “ Sayın Numan Kurtulmuş’u yanlarına aldılar. Bu günlerin meşhur bakanı Soylu vardı. Kendisi DP bünyesinde çok ciddi ve dinamik bir muhalefet yapıyordu. Yanlarına alarak Bakanlık görevi verdiler. Bu kadar organizasyon içersinde 7 Haziran 1 Kasım genel seçimleri arasında Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e bakanlık teklif ettiler. İYİ Parti bunları elinin tersiyle iten bir Türk anasının, bir Türk kadının feragat örnekliğinde kurulmuş bir siyasi harekettir. Bu güne kadar kontrol edemedikleri tek siyasi lider ve onun öncülüğünde kurulan İYİ Parti hareketidir. Onun için bu teşkilat toplantımızda yüz yıl sonra torunlarımızın torunlarının da İYİ Parti Partide nasıl siyaset yapabileceğini teşkilatlanma zemini sandık üzerinde konuşacağız. İYİ Parti üç günlük bir siyasi hevesle kurulmuş bir siyasi parti değildir” diye ifade etti.

TÜM TEŞKİLATIMIZ MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDERİM
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantı sonrası açıklama yapan İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu “Buraya kadar gelerek bizlerle birlikte olan İYİ Parti Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Tolga Akalın’a ve  İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi, Seçim Koordinasyonundan Sorumlu Başkan Yardımcımız Sayın  Burcu Akçaru’ya çok teşekkür ederim. Son derece verimli bir toplantı oldu. Tüm teşkilat mensuplarına ayrıca teşekkür ederim” dedi.