Hayati Öneme Sahip Giderlerden Tasarruf Yapabilmeniz için 4 Yol

Gözden kaçırmayın

26-28 Mart Afyon'da vefat edenler26-28 Mart Afyon'da vefat edenler

Hayati Öneme Sahip Giderlerden Tasarruf Yapabilmeniz için 4 Yol
Bunlardan ilki ve en önemli tasarruflardan biri aylık yiyecek alışverişinin pazarlardan yapılmasıdır. Yemek yemek zaruri bir ihtiyaçtır. Kişinin yemek yemesi için günlük, aylık, yıllık bir bütçe ayarlaması gerekir ki dışarıda belirli gıdalara harcama yapılabilsin. Gıdalar her yerde satılmaktadır ve fiyatları değişkenlik göstermektedir. Kişi sebze, meyve, yumurta ve benzeri ihtiyaçlarını pahalı marketlerden değil halk pazarlarından sağlarsa daha minimal bir bütçeyle istediklerini almış olur bu da kişinin aylık sebze meyve bütçesinden tasarruf etmesi demektir.
Haftada veya Ayda Belirli Haftalarda Sadece Sebze Yemek;
Aylık harcanan yiyecek bütçesinin önemli bir kısmı et ve et ürünlerine gitmektedir çünkü günümüzde sebzelere oranla çok pahalıdır. Kişi de sağlığı ve cebi için ayın belirli günleri sadece sebze yiyerek yaşayabiliriz ve et için alım maliyeti ve pişmesi için yakılan doğal gaz maliyetinin önüne geçmiş olur.
Kullanmadığımız Odalardan Doğal Gazı Kesmek;
Soğuk kış günlerinde kuşkusuz ısınmak için çokça para harcanır ve fazlaca miktar para ödenir. Genelde evde daha az kullanılan odalar veya nadir girilen odalar mevcuttur. Kişi bu odaların peteğini kapatırsa odadan doğal gaz bağlantısını kesmiş olur ve bu faturaya çok büyük oranda yansır veya kullanılan doğal gazın derecesini düşürmek daha az bir doğal gazın daha uzun süre gitmesine neden olacaktır.
Giyimde Az ve Öz Yapılan Alışveriş;
Giyim kesinlikle her evde olan ve hayatımızın gerekli olan harcamalarından birinin yerini tutmaktadır. Lakin ihtiyaç fazlası olması dahilinde çok fazla bir bütçe ayrılır ve bu da gereksizdir. Sadece ihtiyacımız olan giysiyi almak hem durumu karşılar hem de tasarruf yapmamıza yardımcı olur. Alacağımız giysiyi de kaliteli ve bir defa alırsak çok uzun ömürlü kullanmış olunur.
Eve Gelen Faturaları Otomatik Ödemeye Aktarmak;
Kuşkusuz ki aylık harcamaların önemli bir kısmını da faturalar oluşturur. Faturaların her ay düzenli ödenmesi gerekmektedir yoksa elektrik, su, doğal gaz ve benzeri ödenmeyen fatura sonucu kesilir. Geri açmak için açma/kapama parası denmektedir. Bu günleri atlamamak için faturalar otomatik ödeme talimatına sokulur ve bu gibi paralardan tasarruf ederiz.