Ankara Korana Doğa Sporları Kulübünü, Afyon Frig Vadisinde iki defa gerçekleştirdikleri trekking faaliyeti sonrası grup üyelerinin görüşleri...

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Yavrusu Mehmet Akif için Destek ZamanıAfyonkarahisar'ın Yavrusu Mehmet Akif için Destek Zamanı

Ankara Korana Doğa Sporları Kulübünü, Afyon Frig Vadisinde iki defa gerçekleştirdikleri trekking faaliyeti sonrası grup üyelerinin görüşleri...
 
"Bir gölge oyununun içinde hissediyor insan kendini Frig diyarında. Kağnı yolları yönetmen oluyor gölgelerin oyununa..." diyerek başlıyorum  sözlerime. Türkiyedeki tüm tarihi yolları yürüdüm fakat beni en çok etkileyen Frig yolu olmuştur. Elimizde tarihi bir değer ve görsel olarak peri masalı diyarı diyarı diyebileceğim  en guzel yürüyüş parkuru. Sevgi  ve saygımla.

Ankara "Korana Doğa Sporları" yürüyüş lideri.
Zekeriya KORANA



Frig vadisi deyince; geçmişe yolculuk, tarihe tanıklık ve görsel bir şölen diyebileceğim nadide bir mekân. Dileğim şu ki; değeri bilinsin ve korunsun ve uluslararası tanıtımı yapılsın. Sevgi ve saygımla.

Huriye Bahar TAŞKIN
Ankara Korana Doğa Sporları yürüyüş gurubu


TARİHİ FRIG' DE SOLUMAK

Nisan ayının başlarında çadır  konaklamalı olarak çıktığımız turda, Korana Doğa ve Dağcılık Sporları grubu ile Antik Frig yolundaydık.

İnanılmaz tarihi dokusu ve doğal oluşumlarıyla çok keyifle yürüdüğümüz bir rota oldu. Yüzyıllar öncesi kağnıların, kervanların izlerinde yol alırken, bu yolların ne umutlara ne acılara tanık olduğunu hissettik. Mağaralarında soluklanırken her bir oyukta burada yaşamış olan insanların var olma çabalarını düşledik. Göllerinde ki eşsiz manzaralarını doyasıya ama doyamadan seyrettik. Leylekleri uçarken görmekse; biz gezginler için rotayı taçlandırdı diyebilirim.

Tarihle ya da doğayla ilgilenen, yürümekten zevk alan herkese bu keyifli rotada yürümeyi ısrarla öneririm. Hiçbir kelime bu güzel rotayı anlatmaya yetmez. Bizzat görmek, dokunmak ve tarihi dokusunu solumak gerekir diye düşünüyorum. Frig yolcularına keyifli yürüyüşler diliyorum.

AYLA DEDE
Ankara Korana Doğa Sporları yürüyüş gurubu




Soğuk bir günde  gittiğimiz Frig Vadisi bence kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Doğası ve etkileyici  tarihi ile yaşanması, gereken nadir yerlerden biri doğal taş görünümleri ve kaya mezarları ayrıca  kayaların üzerinde duran kayalar harika bir görsellik yansıtıyor lütfen bu güzelliği görmedim demeyin

Mustafa ÖZBOSTAN
Ankara Korana Doğa Sporları yürüyüş gurubu


Merhabalar, ben ilk defa giden biri olarak görmüş olduğum coğrafyadan müthiş etkilendim. 3000 yıl önce Frigyalıların böyle bir coğrafyada yaşamış olmaları içimi ürpertti. Türkiyemde böyle bir  güzellikle karşılaşmakla da çok mutlu oldum. Harika bir rotaydı, her bir adımını yürümek görmek müthişti. Şiddetle tavsiye ederim, gitmeyenler için. O  kaya evlerde, mağaralarda bir gün de olsa kalmayı çok isterim. Bozulmamış bakir kalan ender bölgelerden. Bütün etaplarını kaçırmayacağım inşallah.

Songül KÖZ
Ankara Korana Doğa Sporları yürüyüş gurubu


Korona Doğa ve Dağcılık Sporları Grubu organizasyonu ile 10-11 Nisan 2021 tarihleri arasında doğa dostu arkadaşlarımla ,çadır kamplı olarak gittiğimiz Frig vadisi, her köşesi ayrı güzel ülkemin görülmeye değer şahane bir bölgesi. Gezdikçe hayran kaldım. Diğer etaplarını da yürümeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

Fatma YALÇIN

Çok güzel ve derin tarih izlerini barındıran frig yolu muhteşem kaya yapısıyla insanı büyülüyor. Ancak tanıtımının yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Nevşehir’in Kapadokya’sı nasılsa, Afyon’un da Frig Vadisi’nin değeri bilinmeli..

Şerife ŞEN
Korana Doğa Sporları yürüyüş gurubu


Doğa ve tarihin iç içe geçtiği bir ortamda hem yürüyüş yapabilmek hemde tarihi hissedebilmek harika bir duygu emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Adnan Bahçeli 
Korana Doğa Sporları


Anadolu tarihinin en eski medeniyetlerinden biri olan Frig'lerin yaşadığı bölgenin bir bölümünde uzun bir yürüyüş yapma fırsatı buldum.

Bir dönem yaşamış bu halkın dokunduğu taş duvarlara dokundum, bastığı topraklara bastım, yürüdüğü yollarda yürüdüm, tenlerinde hissettikleri rüzgarı tenimde hissettim, onların gördüğü ovaları gördüm, tapınaklarında onların durduğu yerlerde durdum, Güneşi onların gördüğü yerden aynı şekilde gördüm! Bunları hissetmek harika bir duyguydu!

Bu kadar mıydı, değildi elbet; hele bir de volkanik kalıntılara dokunduğumda Tetis denizinin yükselen tabanına karışan magmaya dokunduğumu bilmek bambaşka bir heyecandı!

Umarım bu gördüklerimizi değişiklik yapmadan bozmadan gelecek kuşaklara aktarmayı başarırız.

Hüseyin Barbaros Bıçakçı 
Korana Doğa Sporları


Frig Vadisini 2 kez yürüdüm. Güzellikleri içinde barındıran, bazen şaşırtıcı manzarası ve geçmişten gelen, bizlere miras kalan yapıları gördükçe; yine gelmek isterim dediğim bir yer olarak bende tatlı bir anısı kalan yerdir Frig Vadisi.. Gezmeye doyamadığım ve yine tekrardan gitmek istediğim yerdir...

Çiğdem Çakmakkaya
Korana Doğa Sporları




Frig vadisi Afyon bolgesini 2 etapta tamamladik. Frigyalilarin kayalara oyularak kurduğu  kaleler, evler ve anıtlar ile  insanı  büyüleyen kocaman bir medeniyet. Ve bölgenin  muhteşem  coğrafyası ile yürüyüş  cok zevkli. Beni en çok etkileyen özelliği, insanlardan uzak  muhtesem bir doğada etkileyici bir tarih ile 2 gün  geçirmek oldu. Bu etkinlik icin korana doğa   ve dağcılık spor kulübüne  teşekkür  ederim.

Nevriye Kahya
Korana Doğa Sporları



Doğasıyla baki kalmış görülmesi gereken vadiyi turizme kazandırmak için girişimler yapılmalı.rotalarda yürürken gördüğüm her manzara büyülüyor,bir parçası olabilmek haz veriyor.yapılmalı.irmagin suyu temiz berrak oluşu cezbediyor. bolgeden ayrılmakta güçlük çekiyorum.halki sıcak kanlı ,yardımsever.tekrar gideceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum.

İlkay Acay
Korana Doğa Sporları



Frig  vadisinde yürümek   Eşek  kulaklı Midas'ın yaşadığı  Kütahya Afyon Eskişehir bölgesinde yürümek  diğer  yürüyüş  programlarından çok farklı M.Ö yaşamış  olağanüstü  Kaya mimarisine  sahip  kayaları oyarak yaptıkları mezarlar tapınaklar kaleler bunların üzerine  işlemiş  oldukları hayvan figürleri  ve hiç  beklemediğim  kadar orman dokusu bulunan bu üçgenin  ikinci  etabını yürümek  fevkalade idi.Bu kadar tarih ve büyülü  bölgede  güzel  doğa  dostu arkadaşlarımla bu tılsımlı bölgede yürümek  olagan üstü  idi  umarım diğer  etaplarını  yürümek  de nasip olur.

Serap Gökdemir
Korana Doğa Sporları


Ve son cümle…
İkinci trekking sonrası grup üyelerinden gelen mesaj:
“Yine çok güzel geçti. Herkes çok beğendi. Yine gelicez. Etap etap bitireceğiz Frig Vadisini…”