Afyonkarahisar’ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk olarak kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum müdürleri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. 

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar’ı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk olarak kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum müdürleri ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. 

Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada "Afyonkarahisar Kudüs'ün anahtarıdı" dedi. 

Bakan Kurum “Bugün taşında, toprağında, her şeyinde Anadolu’nun buram buram koktuğu yerde; milli mücadelenin kahramanlık hikâyelerini yazan yiğitlerin şehrindeyiz. .Zaferiyle Ağustos ayını şereflendiren mekânda; inancın, azmin, direnişin ve dirilişin beldesinde, Afyonkarahisar’dayız. Ben bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını; tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yâd ediyorum." dedi.

Bakan Kurum, konuşmasında "Bugün 3. kez ziyaret etmekten şeref duyduğumuz Afyonkarahisar’ımızın tarihi; şan ve şereflerin tarihidir. Kudüs’ü işgale giden Haçlı Ordularını engelleyen de; Anadolu’yu işgale yeltenen Yunan ordularına “geçemezsin! dur!” diyen de Afyonkarahisar’dır, Afyonkarahisar’ın kahraman evlatlarıdır. Bu aziz şehir; Anadolu’nun ve Kudüs’ün kilididir. İşte tüm bu benzersiz özellikleriyle Afyonkarahisar, bizim için çok kıymetli. Bu şehre hizmet etmek; boynumuzun borcu. Bu istiklal şehrini en güzel şekilde istikbale taşımak hepimizin vazifesi, sorumluluğu. Bugün bu inançla, bu duygularla buradayız. Bu duygularla, sizlerin misafiriyiz. Biraz önce; saygıdeğer Bakanımız Veysel Eroğlu ağabeyimizle, Valimiz, milletvekillerimiz, Belediye Başkanımızla; son derece kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yaptık, çok önemli kararlar aldık. Ve birazdan, hepsinin müjdesini sırasıyla sizlerle paylaşmanın; heyecanını, mutluluğunu, gururunu yaşayacağız. Tüm projelerimiz; Afyonkarahisarlı kardeşlerimiz için, ülkemiz için, milletimiz için hayırlı uğurlu olsun." dedi.