Afyonkarahisar Milletvekillerinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı mesajları.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Afyonkarahisar Milletvekillerinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı mesajları.


BURCU KÖKSAL

"Atatürk, Türkiye'yi gençlere emanet etti"


Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye’yi gençlere emanet ettiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, önemli vurgularda bulundu.

MİLLİ DİRENİŞ, BAĞIMSIZLIKLA BİRLEŞTİ
Milletvekili Burcu Köksal, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, ülkemizi gençlere emanet ettiğini belirterek, "Gençlerimiz, içinde bulundukları vaziyetin imkan ve şartlarını düşünmeksizin vazifeye atılacaklardır. Cumhuriyetimiz'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizde işgaller başladığı sırada Samsun'a çıkıp milli direnişi başlatmış, bu milli direnişin de milli bağımsızlıkla birleşmesini sağlamıştır. Kimse olmadığında 'Ben varım' diyebilme cesaretini gösteren Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Hükümeti'nin de baskısına boyun eğmemiştir. Atatürk, milli bağımsızlık kazanıldıktan sonra Samsun'a çıktığı günü gençlere armağan etmiştir. Bunda çok önemli bir mesaj vardır. Bu mesaj, ülkeye gençlerin sahip çıkmasıdır. Ben, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Milletvekili olarak diyorum ki: Biz Atatürk'ün Samsun'a çıktığı yaştayız, hepimiz Atatürk gibi genç ve coşku doluyuz. Kalbi Cumhuriyet ve Atatürk sevdası ile dolu olan her vatandaşımızın yaşına bakılmaksızın genç olarak sayıldığını biliyor; bu heyecanı taşıyan herkesin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

NİCE 19 MAYISLARA...
19 Mayıs'ın, bir milletin kurtuluşa olan inanışını, bağımsızlığa tutkunluğunu simgeleyen çok önemli bir tarih olduğunun önemle altını çizen Köksal, "Milli Mücadele’nin 102’inci yıldönümünde Cumhuriyetimize, milletimize ve tarihe olan sorumluluğumuzla bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Milletlerin tarihlerinde belirli kilometre taşları vardır ki bunlar toplumsal dönüşümün de habercisi olmuşlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’in işgalinden sonra çıktığı Samsun, Milli Mücadele’nin başladığı, istiklal meşalesinin yandığı kilometre taşı olmuştur. 19 Mayıs 1919’da başlayan Kurtuluş Savaşımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasını sağlamış, böylelikle egemenlik kayıtsız şartsız millete geçmiştir. Nice mutlu 19 Mayıslar'a.” dedi.

19 MAYIS'I KUTLADILAR...
Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı İlçesi kent meydanında CHP İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve vatandaşlarla birlikte sosyal mesafe kurallarına titizlik göstererek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması gerçekleştirdi.

ANDIMIZI OKUYUP, BAYRAK DAĞITTILAR
Sosyal mesafeyi koruyarak maske takan partililer ve vatandaşlarla birlikte saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Sandıklı kent meydanında vatandaşlarla birlikte Ortaokul öğrencisi Kezban Selin Güneş eşliğinde hep birlikte andımız okudu. Şiirlerin okunmasıyla devam eden program vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtılması ve havaya kırmızı beyaz balonlar bırakılmasıyla sona erdi.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
7'den 70'e katılımın sağlandığı programda konuşan Milletvekili Köksal, "Sandıklı ilçemizde CHP Sandıklı İlçe Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte vatandaşlarımızın da katılımı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla milli bayramlarımızı unutturmak isteyenlere inat Türk Bayrağı dağıtıp şiirler okuyarak bayramı kutladık. Atam senin yolundayız." dedi.


VEYSEL EROĞLU

Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 102. sene-i devriyesini kutluyoruz.

30 Nisan 1919 tarihinde Sultan Vahdeddin tarafından Mustafa Kemal Paşa; Samsun ve çevre vilayetler için Dokuzuncu Ordu Müfettişliği ’ne tayin edilmiştir.
Sultan Vahdettin’in Mustafa Kemal Paşa’yı bu görevle vazifelendirmesi;
Mondros Mütarekesi’nin güvenlik gerekçeleri ile müttefiklerin memleketin herhangi bir yerini işgal hakkı tanıyan 7. Maddesine göre işgal girişimlerinin olmasının engellenmesi gayesini taşımaktadır. Sultan Vahdettin yeri geldiğinde Mustafa Kemal Paşa’nın emrindeki güçlerden de istifade etmeyi ve müttefiklerle yapılacak barış görüşmelerinde arkasında bu gücün varlığını hissettirmeyi gaye edinmiştir.


Bu minvalde Gazi Mustafa Kemal Atatürk 16 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Gemisiyle yola çıkarak Kurtuluş Savaşımızın fiili başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ulaşmıştır.

İstiklal Harbimizin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919’da aziz milletimiz, kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her şartta sahip çıkacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile bütün vatan sathına yayılmıştır.

Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele, bilahare Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır.


Sevgili Gençler;
Geçmişimizden aldığımız güç ve ilhamla 2023, 2051, 2071 ve hatta 2099 hedeflerimize ilerlerken en büyük güvencemiz sizlersiniz.
Bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum.
Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacak.

Bu düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.


ALİ ÖZKAYA


AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Gençlerimiz Ülkemizi Yarınlara Taşıyacaktır”
 Milletvekili Özkaya, “19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkarak, Anadolu’da başlayan milli mücadele birliklerini bir araya getirme planı milletimizin yeniden iman ve inançla küllerinden doğması hikâyesini yazmasına önemli katkılar sunmuştur. Aziz Milletimizin ve Milli Mücadelenin Kahramanlarınca bu eşsiz destanın yazılmaya başlandığı tarih olan 19 Mayıs, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilmiştir” dedi. Türkiye’nin geleceği olan gençlere ve spora verilen değerin bir göstergesi olarak böyle bir bayram verilmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Milletvekili Özkaya, “Tarihimizden aldığımız inanç ve azimle, gençlerimizin yarınlara ülkemizi taşıyacağından hiç şüphemiz yoktur” dedi.

“Afyonkarahisar’da Gençlerimiz İçin Önemli Yatırımlar Yapıyoruz”
AK Parti’nin Gençliğe ve spora yönelik çok önemli yatırımları olduğuna da değinen Milletvekili Özkaya, “Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin sporla iç içe milli ve manevi değerleri ile donatılmış bir şekilde yaşama hazırlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Afyonkarahisar’ımızın gençleri için Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan sadece son dönemlerde 250 milyon liranın üzerinde yatırımı ilimize kazandırdık, ilimiz merkez ve ilçelerimize yeni futbol ve basketbol sahaları, yüzme havuzları, gençlik merkezleri ve spor kompleksleri kazandırdık. İnşallah gençliğimizin ve sporcularımızın istifade edeceği çok güzel tesisleri ilimize kazandırmaya devam edeceğiz. Bu noktada gençlerimizden de beklentimiz Türkiye için üretmeleri, kendilerini her alanda geliştirerek, donanımlı birer bireyler haline gelmeleridir. Bunun dışında Türkiye’mizi Cumhurbaşkanımızın belirlediği 2023, 2053 hedeflerine azimli ve inançlı gençlerimizin taşıyacağını da unutmamak gerekir” dedi.  Milletvekili Özkaya son olarak mesajında, “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ediyor, gençlerimize ve sporcularımıza sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum” dedi.



İBRAHİM YURDUNUSEVEN

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı İbrahim Yurdunuseven 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yurdunuseven mesajında;

"Ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı uğruna Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  yaktığı  bağımsızlık ateşinin ardından milletimiz çok büyük bir varoluş mücadelesi vermiş ve birçok milletin bağımsızlığına ışık tutan bütün bu mücadeleleri aziz milletimiz büyük bir zaferle taçlandırmıştır. 19 Mayıs 1919'da, Samsun'dan çıkılan bağımsızlık yolculuğu bugün hala devam etmektedir."

Bağımsızlık Mücadelemiz Devam Ediyor
Bağımsızlık mücadelesinin bugün hala sürdüğünü söyleyen Yurdunuseven; "Aziz Milletimiz tarih boyunca hiç bir zaman hiç bir devletin boyunduruğu altına girmemiş ve bağımsızlığına el sürdürmemiştir. Bağımsızlığımıza el uzatmak isteyenlere ise tarihe yön verecek büyüklükte dersler vermiş ve bu dönüm noktaları dünya tarihine altın harflerle silinmeyecek şekilde yazılmıştır. Bugün geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun liderliğindeki AK Partimiz ülkemizin enerji, sanayi gibi her yönüyle bağımsızlığı için mücadelesini sürdürmektedir. 19 Yıl önce millet aşkıyla çıktığımız yolda diğer milletlerden çok daha geride kalmış iken bugün geldiğimiz noktada 19 yılda tabiri caizse ülkemize çağ atlattık. Sanayisi, teknolojisi ve önüne koyduğu 2023, 2053 ve 2071 gibi gibi büyük hedefleriyle ülkemiz büyümesini ve gelişmesini hızla sürdürüyor." dedi

Gelecek Gençlerimizin Elinde
Gençlere yönelik yatırım ve istihdamlara dikkat çeken Yurdunuseven; "Gerçekleştirdiğimiz her yatırım ve projede bilhassa geleceğimize yön verecek gençlerimizin parmağının da olması için var gücümüzle çalışıyoruz. İlgili tüm bakanlıklarımızın gençlerimizin ülkemizin üretiminde katkısı olması için yürüttüğü birçok proje  başarıya ulaşmışken yine birçok yatırım ve projede sırayla hayata geçmeyi bekliyor. Bağımsızlık ateşinin yakıldığı bu kutlu günün gençlerimize armağan edilmeside geleceğimizin teminatı gençlerimizin bağımsızlık ateşini sürdüreceğinin ve ilelebet bağımsızlığına el sürdürmeyeceğinin kanıtıdır."

"Bu duygu ve düşüncelerle ecdadımızdan aldığı azimle bu güzel günü anlamlı kılan tüm gençlerimizin ve Yüce Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

MEHMET TAYTAK


Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.



Milletvekili Taytak, mesajında, “Bir ay boyunca oruç ibadetinin rahmet ve bereketiyle dolup taştıktan sonra bayram gününe kavuşmanın sevincini yaşamaktayız.  Bayramlar birlik ve beraberliğin pekiştiği zamanlardır. Böyle günlerde, gönüller alınmalı, dargınlıklar sonlanmalı, küslükler, kırgınlıklar telafi edilmelidir. Tüm dünya ile Türkiye'yi de etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle bu bayramı da evlerimizde geçireceğiz. Salgının başladığı günden itibaren Türkiye bu sınavı devleti ve milleti ile iyi geçmeyi başarmış ve başarmaya da devam edecektir. Büyüklerimizin ellerinden öpebileceğimiz, küçüklerimize sarılabileceğimiz ve yanında olamadığınız sevdiklerimize kavuşabileceğimiz güzel bayramların geleceğine inanıyorum.

İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan Siyonist İsrail işgali altındadır. İşgalci İsrail makamlarının Ramazan ayı boyunca, Mescid-i Aksa'da cemaate saldırması, mübarek Ramazan'da ibadet eden masumları hedef alması ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti ve devlet terörünü lanetliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Türk İslam aleminin ve Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramını kutluyor, Cenab-ı Allah’tan sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum”