Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, esnafa bir dokunup bin ah işittiklerini söyleyerek, "Esnaf artık para kazanma değil ayakta kalma derdinde" dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Köksal: Esnaf artık para kazanma değil ayakta kalma derdinde

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, esnafa bir dokunup bin ah işittiklerini söyleyerek, "Esnaf artık para kazanma değil ayakta kalma derdinde" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek Afyonkarahisar merkez Gazlıgöl ile Yeşilyol Caddesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.

DESTEKLER İÇİN 2 SEFER MÜRACAAT ETTİK AMA SONUÇ ALAMADIK
Esnaflar Milletvekili Köksal’a pandemi ile birlikte zaten kötü giden işlerinin tamamen alt üst olduğunu dile getirdiler. Gazlıgöl Caddesi'ndeki bir çiçekçi esnafı, "Dükkanım kira. Destekler için 2 sefer müracaat ettik ama bir sonuç alamadık. Yaklaşık 4 aydır siftah yapmadan dükkânı kapatıyorum, belki daha fazla. Eşim iki üç yerde çalışıyor. Onun bana desteği oluyor.” şeklinde dert yandı.

DÜKKAN KİRAMI BORÇLA ÖDÜYORUM
Dükkan kirasını borçla ödediğini belirten bir motosiklet tamirci ise, “Dükkanımın kirasını borçla ödüyorum. Bağ-Kur'umu ödeyemiyorum. Destek alamadım. Zaten bu şekilde de fazla gitmez, 1-2 ay sonra dükkânımı kapatırım.” diye konuştu.

ESNAF KREDİYLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR
Esnafın işlerinin durgun olmasından ve pandemi döneminde yeterli destek alamamaktan şikayetçi olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Esnafımızın birçoğu Bağ-Kur primini dahi ödeyemediğini krediyle ayakta durmaya çalıştığını ama onunda taksitlerini ödemekte zorlandığını söylüyor. Memur, emekli, çiftçi, işçi, iş insanı olmak üzere her kesimden vatandaşımız ekonomik sıkıntı içerisinde. CHP olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanındayız. İnsanlarımızın sesi olmaya onların sorunlarını çözmek için mücadele etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.