Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Milletvekili Taytak mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Türk milleti tam 101 yıl önce kendi azim ve kararlığı ile egemenliğini eline almış, Türk milletinin tarih sahnesinden silinmek istendiği dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, bağımsızlık karakterini ortaya koymuş, bekasını muhafaza etmek için 7 düvele ve emperyalizme başkaldırışının tüm dünyaya ilanıdır. Büyük Millet Meclisi, Samsun'da başlayan istiklal yolculuğunun, Amasya, Erzurum, Sivas'ta Türk milletiyle bütünleşmesiyle 23 Nisan 1920 Cuma günü Hacı Bayram Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından, dualarla, Kuran-ı Kerim tilavetleriyle açılmıştır. 23 Nisan 1920 Türk tarihinin kritik ve stratejik bir dönümüdür. Bu tarihte Ankara’nın Ulus semtinin taş binasında açılan ilk Meclisi, geçmişin geleceğe bağlandığı, milli kaderin milliyetçi kararla bütünleştiği yerdir. 23 Nisan Türk Milleti’nin yeniden diriliş günüdür. Türk milleti kendi iradesi dışında bir irade tanımamıştır. Çok şükür ki, Bugün TBMM’nin açılışının 101. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir gururla kutluyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusal egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı simgeleyen bu milli bayramı, Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan etmesi çok anlamlıdır. Bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve Büyük Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Başta İlk Meclis Başkanımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuran Büyük Millet Meclisimizin ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve dualarla anıyorum.”