Kripto para dünyası, Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık hikayesi ile gündeme yerleşti.

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

Kripto para dünyası, Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık hikayesi ile gündeme yerleşti.

Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu (borsası) Thodex'in internet sitesi kapatıldı. Yatırımcıların hesaplarına ulaşımı kesildi. Thodex'in kurucusu Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığı ortaya çıktı.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ile ilgili ortaya çarpıcı bir iddia atıldı. Son 24 saattir internet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığı ortaya çıktı.

"SİTE KAPANDI, PANİK BAŞLADI"

Borsanın kapanması ile mağdur olan 391 bin yatırımcının avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Özer'in Tayland'a gitmiş olabileceğini söyledi. Kılıç, Thodex'te birkaç gündür para transferi sıkıntısı olduğunu, en son sitenin kapatıldığını ve yatırımcılar arasında panik başladığını söyledi.

Sayılarının yaklaşık 391 bin olduğu tahmin edilen mağdurların avukatlarından Kılıç, Thodex'in kurucusu Özer'in dün akşam saat 18.00'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yaptığını tespit ettiklerini belirterek "Birkaç gündür para transferlerinde sorun yaşandığını Özer'in avukatı bize iletti. Son olarak site tamamen kapatıldı. Mağdurlar arasında panik başladı. Bulundukları illerde cumhuriyet savcılıklarına suç duyuruları yapıyorlar" diye konuştu.

"EN BÜYÜK DOLANDIRICILIK VAKASI"

Habertürk'ün haberine göre, Thodex'de 400 bin kişinin hesabının bulunduğunu ve bunlardan 391 bininin aktif olduğunu belirten Özer "Borsada aylık 100 milyar liralık, yaklaşık 12 milyar dolarlık işlem hacmi olduğunu öğrendik. Yaklaşık 2 milyar dolarlık bir paranın buharlaştığını hesaplıyoruz. Bu Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası" diye konuştu.