AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Afyonkarahisar belediyesinin hizmetlerine de değinen Uluçay “2019 Mart seçimleri ile birlikte Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı görevine gelen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek 2 yılı aşkın süredir mahalle mahalle ziyaret ederek çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle salgın sürecinde hem esnaflarımıza hem de vatandaşlarımıza gerek tıbbi koruyucu ekipman, gerek kira, gerek ise gıda ve parasal destek veren belediyemiz projelerini de aralıksız hazırlayıp faaliyete geçiriyor” dedi. Uluçay konuşmasına şöyle devam etti; Belediyemizin projelerinden bazıları şöyle;
 

  1. Karayolların kavşağı alt geçidi ihale edildi.
  2. TOKİ millet bahçesi ihalesi bitti, yer teslimi için bekleniyor.
  3. Zafer Meydanı Şehir Kütüphanesi ihale sürecinde.
  4. Mekanik otopark için mevcut bina yıkım ihalesi gerçekleşti.
  5. Garnizon millet bahçesi yapımına belediyemiz kendi ekipleri ile yakın zamanda başlıyor.
  6. Devlet hastanesi üst geçidi ve Gastro Terapi Merkezi ihale edildi.
  7. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından tahsisi alınan Saadet köyü yukarısında (Ömer-Gecek karşısı)400 bin m2 lik orman alanına bölgesel karavana kamp merkezi ve koşu parkuru yapılıyor.
  8. Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen sosyal yardımlar günlük devam ediyor. Yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ve gıda paketleri dağıtılıyor.

“AFRAY’ın iptali söz konusu değildir”

“Son zamanlarda belediyemizin AFRAY projesinin yapılmayacağı algısı yayılmaya çalışılıyor” diyen Uluçay konuşmasında, “Belediye başkanımızın seçim döneminde söz verdiği Park Afyon-Afyon Kocatepe Üniversitesi - Hızlı Tren bağlantısı projesi 2021 yatırım programına alınmış ve iptal edilmesi söz konusu değildir. Yolcular hızlı trenle Saraydüzü mevkii ne gelecek oradan AFRAY ile park afyona kadar gelecektir. Yapılacak ilave kısımlarda ise esas olan halkımızın talebidir. Gerekli ise ve milletin parası ziyan olmayacaksa hiçbir şeyi yapmaktan kaçınmayız. Göreve geldiğinden beri hep halk arasında olan ve halkın talebi neyse benim projem o dur diyen Belediye başkamızın sözlerinin çarpıtılmasını kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.