Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ATSO’nun uyguladığı Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıda basın mensupları ile buluştu.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ATSO’nun uyguladığı Avrupa Birliği destekli Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi’nin tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantıda basın mensupları ile buluştu.

Akrones Otel’de gerçekleştirilen toplantıya ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, Meclis Kâtip Üyesi Osman Erdem, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Anlıak, Hacı Sait Evrenkaya, Hayrettin Güzbey ve Yücel Albay, Afyonkarahisar Basın ve Yayın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar İnternet Medyası Radyo ve Televizyoncular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Elçi, Megabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey ile çok sayıda gazeteci, internet habercisi ve televizyoncu katıldı.

DÜNYANIN EN İYİ YEŞİL BİNASI ATSO
Basın toplantısında açıklamalarda bulunan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, 2009’dan bu yana imza attığı projelerle, ‘Projeci Oda’ olarak tanımlanmaya başlamıştır. Geçen hafta, Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle sürdürdüğümüz ve BREEAM’den Türkiye’deki kamu binaları arasında en üst düzey Yeşil Bina Sertifikası alarak sonlandırdığımız ‘ATSO Yeşil Etikete Kavuşuyor’ projesinin bizleri gururlandıran bir neticesini aldık. Odamız, merkezi İngiltere’de olan bina araştırma ve değerlendirme kuruluşu BREEAM’in dünya çapında yaptığı oylamada dünyanın en iyi yeşil binası seçildi” dedi.

HER ŞEY BİRLİKTE GÜZEL
Afyonkarahisar’da “Her şey birlikte güzel” diye yola çıkılarak yapılan her çalışmada başarı kazanıldığını belirten Serteser, “Bu oylamada bizlere destek olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Oda-Borsa Camiamız’a, Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e, Milletvekillerimiz’e, İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a, Afyon Kocatepe Üniversitemiz ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz’e, Zafer Kalkınma Ajansımız’a, ilimizden ve il dışından sivil toplum kuruluşlarımıza, üyelerimize, yaptığınız haberler ve yazdığınız köşe yazıları ile sesimizi duyuran siz değerli basın mensuplarına, yurtiçi ve yurtdışından bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu gurur ve başarı hepimizin. Afyonkarahisar için mottomuz: Her şey birlikte güzel” diye konuştu.

MERMER SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ PROJE
Serteser, açıklamasına şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimiz ve ülkemiz için proje üretmeye, katma değer sağlamaya bundan sonra da devam edeceğiz. Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi de bizim ilimiz için önem verdiğimiz bir proje olacak. Odamız’ın başvuru sahibi olduğu projenin ortakları Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Çay Ticaret ve Sanayi Odası, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ve Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirlendi.Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi, İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Afyon Boğaz Mermerciler Derneği ve Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği de projede iştirakçi olarak yer aldı. 128 bin 5 Avro’luk bütçeye sahip olan Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi projesi 18 ay sürecek; proje bütçesinin yüzde 85,89’u Avrupa Birliği fonlarından Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından karşılanacak.

Proje kapsamında; mermer sektöründe iş sağlığı güvenliği ile ilgili eğitim materyalleri hazırlanması, Mermer Sektörü Meslek Komiteleri’ne yönelik toplam 3 eğitimin verilmesi, mermer sektöründe yer alan KOBİ’lere toplam 12 eğitim verilmesi, 6 adet seminer düzenlenmesi hedefleri belirlendi. Ayrıca proje çerçevesinde Almanya-Düsseldorf’ta düzenlenecek iş sağlığı fuarına katılım sağlanacak. 2 ulusal, 2 uluslararası çalıştay düzenlenecek; projenin tanıtımına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek ve 500 adet kitap basılacak.”

YEŞİL OSB HEDEFİ
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sürdürülmekte olan Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında da bilgi veren Serteser, “Odamız, şehrimiz için de çok önemli olduğuna inandığımız projeleri de sürdürmektedir. Geçen hafta Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Müteşebbis Heyeti toplantısını Odamız ev sahipliğinde gerçekleştirdik.
Toplantıya katılan üyeler, şahsımı Merkez 2. OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Sıtkı Merdivenci’yi Denetim Kurulu Üyeliği’ne, Meclis Üyemiz ve TOBB Delegemiz Sayın Ahmet Karakol’u da Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçtiler. Merkez 2. OSB için kamulaştırma ile ilgili toplantıyı, bu hafta Sinanpaşa Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Merkez 2. OSB’nin faal hale getirilmesinde bizlere destek olan Afyonkarahisar Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e, Milletvekillerimiz’e, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e ve İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a teşekkür ederim. Türkiye’de Yeşil OSB yok, bizim hedefimiz Merkez 2. OSB’yi Yeşil OSB yapmaktır” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ENDÜSTRİ BÖLGESİ VURGUSU
Serteser, Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi’nin de Afyonkarahisar için önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek “Odamız, aynı zamanda Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi çalışmalarında da önemli bir rol üstlenecek. Sağlık Endüstri Bölgesi’nin yönetici şirketinde yüzde 51’lik hisse, Odamız’a ve uygun görürlerse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’e ait olacak. Sağlık Endüstri Bölgesi, ilimizin sağlık alanında büyük bir atılım yapmasını sağlayacağı gibi, termal zenginliğimizin dünyaya tanıtılması için de önemli bir fırsat oluşturacak. Bu konuda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank da, kendisini ziyaretimiz sırasında desteklerini ifade ettiler” şeklinde konuştu.

“ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİNİZ”
Serteser, açıklamasını şu vurgularla bitirdi:
“Davetimize icabet ederek bu toplantıya katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Gazetecilerimiz, radyocularımız, televizyoncularımız ve internet habercilerimiz, kamuoyunun doğru bilgi alması amacıyla gece gündüz çalışıyor. Siz hem kurum ve kuruluşların sesini vatandaşa duyuruyorsunuz, hem de gördüğünüz aksaklıkları dile getirerek yapılan hizmetlerin mükemmele ulaşmasını sağlıyorsunuz. Kovit-19 sürecinde sizler de zor zamanlar geçirdiniz, geçiriyorsunuz. Bu salgından en kısa sürede kurtulmayı dileyerek, sözlerime son veriyor; sizleri tekrar sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

ATSO’NUN 2009’DAN BU YANA KAZANDIĞI PROJELER
1. Mermer Sektöründe İş Sağlığı Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi
2. Sağlık Turizminde İş Sağlığı Güvenliğinin Artırılması Projesi
3. KOBİ Hastanesi Ve Avrupa Ağı Projesi
4. KOBİ Akademisi
5. ATSO Yeşil Etikete Kavuşuyor
6. Urge Doğaltaş Güçbirliği Projesi Urge Projesi
7. Afyonkarahisar İhracatı Artırma Urge Projesi
8. Afyonkarahisar Konferans Ve Kongre Merkezi Fizibilite Etüdü Hazırlanması Projesi
9. Pazarlama, Satış Ve Müşteri İlişkileri Eğitimi
10. ATSO Enerjisi İle İşletmelere Işık Tutuyor
11. Afyonkarahisar'daki İşletmeler Gücünü Güneş Enerjisinden Alıyor
12. TSE ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Sistemi Eğitimi
13. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Yabancı Dil Eğitim Ve Gelişim Merkezi
14. Afyonkarahisar İlinde Sürdürülebilir Atık Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi
15. Afyonkarahisar İli, Potansiyel Ve Alternatif Yatırımların Belirlenerek, Ön Fizibilitelerinin Hazırlanması
16. Kurumsallaşma, İletişim Teknikleri, Stres Kriz Toplantı Ve Zaman Yönetimi Eğitimleri
17.  ATSO Performans Değerlendirme Sistem Danışmanlığı
18. Dijital Arşiv ve Doküman Yönetimi Projesi
19. Afyonkarahisar Merkezdeki Özel Sektör Aktörlerinin Proje Yazma ve Yürütme Kapasitesini Arttırmak
20. Afyonkarahisar İlinde Faaliyette Bulunan Küçük ve Orta Ölçekli Mermer İşletmelerinde Kurumsal Kimliğin Oluşturulması Ve Uluslararası Rekabet Gücünün Artırılmasına Yönelik Yönetici Eğitim Projesi
21. Kocatepe Staj Konsorsiyumu Projesi
22. Yöresel Ürünlerin Ekonomik Değerinin Anlaşılmasına Yönelik Araştırma Raporu Hazırlanması
23. TR33 Bölgesi Maden Potansiyelinin Araştırılması
24. Gençler Kariyer Yolunda, Karar Alıcılar Hep Yanında
25. Esp-Turizm Sektöründe Özel Amaçlı İngilizce Uzaktan Eğitimi

Son 10 yılda;
Yürüttüğümüz projelerin bütçesi;
10 milyon 378 bin dolar,
3 milyon 18 bin TL,
730 bin 123 bin Avro’dur.