Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, BREEAM’in dünya genelinde yeşil binalar arasında yaptığı oylamada ATSO’nun büyük bir başarı kazandığını açıkladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, BREEAM’in dünya genelinde yeşil binalar arasında yaptığı oylamada ATSO’nun büyük bir başarı kazandığını açıkladı.

Serteser, “Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak 3 Haziran 2020 tarihinde, merkezi İngiltere’de bulunan bina araştırma ve derecelendirme kuruluşu BREEAM’den aldığımız en üst düzey Yeşil Bina sertifikası ile Türkiye’deki kamu binaları arasında bir ilke imza attık. Bu sertifikamızı dünya birinciliği ile taçlandırmak için büyük bir gayret gösterdik. BREEAM’in dünya çapında düzenlediği yarışma sürecinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Oda-Borsa Camiamız başta olmak üzere, Afyonkarahisar Valiliğimiz, Afyonkarahisar Belediyemiz, Afyon Kocatepe Üniversitemiz, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz, Zafer Kalkınma Ajansı, ayrıca ilimizdeki ve il dışındaki sivil toplum kuruluşları, danışmanlık firması Turkeco, üyelerimiz ve vatandaşlarımız ile yurtdışından katılımcılar bize destek verdi. Her bir destekçimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu büyük birliktelik ile, BREEAM’in yaptığı yarışmada Odamız, dünya birincisi oldu” dedi.


ÜLKEMİZDE BU ÖDÜLÜ ALAN İLK KAMU BİNASI
ATSO’nun “Your BREAAM” (Sizin BREEAM’iniz), kategorisinde 46 rakibini geçerek bu başarıyı elde ettiğini belirten Serteser, “Odamız, Commercial Project In Use (Ticari Projeler) kategorisinde finale kaldı. Bu aşamadan sonra yapılan oylamada Your BREEAM kategorisinde bugüne kadarki en yüksek oyu alan Odamız, Türkiye’de BREEAM’den birincilik ödülü kazanan ilk kamu binası oldu” ifadelerini kullandı.

BU PROJE ÖRNEK OLACAK
Serteser, kazanılan dünya birinciliğinin Afyonkarahisar’a önemli katkılar sağlayacağını belirterek “En üst düzeyde aldığımız Yeşil Bina Sertifikası ve dünya birinciliği ile ilimiz doğa dostu ve çevreci projelerle öne çıkmaya başlayacaktır. Çevreci, doğa dostu projemizin ülkemizdeki kamu binalarına örnek olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

PROJELERİMİZ SÜRECEK
Serteser, açıklamasına şöyle devam etti:
“Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da proje üretmeyi sürdüreceğiz. Yeşil Binalar arasında dünya birinciliğimizden aldığımız sorumluluk ve cesaretle, hem çevre bilincini artıran, hem de ekonomiye katma değer sağlayan projeler geliştireceğiz. Bize destek olan kişi ve kurumlara tekrar teşekkür ediyorum. Bu gurur, bu başarı hepimizin.”