Anda Kardeşe Vefa Derneği ve Anda Arama Kurtarma ekibi düzenledikleri organizasyonla Kahramanmaraş’ta 12 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi, kazanın meydana geldiği Muhsin Dağı’nda andı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Anda Kardeşe Vefa Derneği ve Anda Arama Kurtarma ekibi düzenledikleri organizasyonla Kahramanmaraş’ta 12 yıl önce helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi, kazanın meydana geldiği Muhsin Dağı’nda andı. Organizasyona Afyonkarahisar'dan da katılım oldu. Afyonkarahisar Arama Kurtarma Ekibi Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne bağlı Kızılöz Mahallesi’nde bir araya geldi. Tırmanışa; Afyonkarahisar’dan Anda Afyonkarahisar İl Temsilcisi Agâh Oktay Kılıç, Afyonkarahisar Arama Kurtama Temsilcisi İhsan Açıkalın, İnsani Yardım Temsilcisi Melek Göktepe, Arama Kurtarma ekibinden Alperen Çetin, Engin Cem Bekle ve Merve Işıltan katıldı.

300 kişiden oluşan grup, karlı ve çamurlu arazi şartlarına rağmen 2 bin 100 rakımlı Muhsin Dağı’na tırmandı. Ellerinde Türk Bayrağı ile Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğrafını taşıyan grup, helikopterin düştüğü bölgeye ulaşarak Türk Bayrağı açtı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuduktan sonra Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları için dua edildi. Anda Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Okan Tosun, şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını anmak için Muhsin Dağına tırmandıklarını söyledi. Tosun, “İsmini Muhsin Dağı olarak değiştirdiğimiz dağdayız. Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen arkadaşlarımızla beraber Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hatıratına hürmeten helikopterinin düştüğü yere tırmanış yaptık. Derneğimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından kuruldu. AFAD koordinesinde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hizmet veriyoruz.” dedi.

Anda Afyonkarahisar İl Temsilcisi Agâh Oktay Kılıç şunları kaydetti: “Muhsin Yazıcıoğlu ilkeli, dürüst ve siyaset ahlakıyla gönüllerde taht kurmuştur. Ama suikast davası ile ilgili hiçbir gelişme yoktur. Bu durum bizlerin ve tüm sevenlerinin yüreğini ateş olup yakmaktadır. Temennimiz, Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetinde iltisakı bulunan tüm şahısların kamu vicdanının bir nebze olsun ferahlatılması, yüreklerimize bir nebze olsun su serpilmesi adına gerekli cezaları alması yönündedir. 12 yıldır takip ettiğimiz sürecin bugünden sonra da takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.”