Sitemizde yer alan " İddialar araştırısın, gereği yapılsın, daha fazla insanın canı yanmasın!.." başlıklı haberimize ATS firması cevap yazısı gönderdi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Sitemizde yer alan " İddialar araştırısın, gereği yapılsın, daha fazla insanın canı yanmasın!.." başlıklı haberimize ATS firması cevap yazısı gönderdi.

Cevap yazısında "devremülk dolandırıcılığı davasında gizlilik kararı ve masumiyet karinesi var" dedildi (Halbuki bizim haberimizde bu davayla ilgili tek kelime yer almadı) ve üzerine de ve ATS firmasının bu davada yargılanmadığı belirtildi.

Madem ATS'nin bu davayla ilgisi yok neden cevap açıklamasında gizlilik kararı ve masumiyet karinesinden bahsedildi anlaşılamadı.

Halbuki, cevap açıklamasında iddia edildiği gibi haberimizde kimseyi suçlamadık, devremülk dolandırıclık davasından bahsetmedik, sadece iddiaları ve vatandaşların mağduriyetini yazdık ve iddiaların ilgili makamlarca araştırılmasını talep ettik.

İlkeli ve objektif yayın anlayışımızdan dolayı, haberimizle ilgisi olmayan ifadeler de içerse söz konusu firmanın açıklamasını aynen yayınlıyoruz:

""GAZETENİZİN 22/03/2021 TARİHLİ FLAŞ HABER İLE SİTENİZDE YAPMIŞ OLDUĞU ALTERNATİF TATİL SİSTEMİ (ATS ) nin adının izinsiz olarak kullanılması ile birlikte haber içeriğinin doğruluğu tam anlamıyla araştırılmadan gerçek dışı beyanlarda bulunulduğu keza DEVREMÜLK DOLANDIRICILIĞI hakkında AFYONKARAHİSAR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ YÜRÜTMÜŞ OLDUĞU VE DOSYADA GİZLİLİK KARARI SÖZKONUSU OLUP; TCK ya göre Masumluk karinesi, hakkındaki hüküm kesinleşinceye kadar, şüpheli/sanığın suçlu muamelesi görmemesini ve lekelenmemesini ifade eder. hatırlatılmakla; firmamıza ait bulunan ATS adının kötüniyetli 3. Kişilerce bilgimiz dışında kullanıldığı yürütülen soruşturma kapsamında ATS adına yapılan herhangi bir şikayet söz konusu olmayıp; ATS olarak devremülk sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları adına gerek sitemizde gerekse görsel basında ilgili uyarılar firmamız tarafından yapılmıştır.

Haberinizde Alternatif Tatil Sistemi (ATS) adıyla faaliyet gösteren ve bir de çağrı merkezi bulunan firma, çağrı merkezinden insanları “anket yapıyoruz”, “devremülk satıyoruz” “tanıtım için sizi otelde misafir edeceğiz” gibi cümlelerle arayıp “alternatif sistemler devremülk tatil satma” vaadiyle toplantı düzenliyor. denilmekle ATS’ye ait kesinlikle bir çağrı merkezi bulunmamakla birlikte ATS tarafından satış yada kiralama garantisi verilerek hiç kimseye çağrı yapılmamaktadır. ATS adına yapılmış bir şikayet yada açılmış bir dava da bulunmamaktadır. Gazetenizin yapmış olduğu haberin kaynağını ve verilerinin ilgili savcılık dosyasına tesliminin biran önce yapılması firmamızı açısından daha sağlıklı olacaktır.

Gerçek dışı haberinizde bahsi geçen ne medya patronu nede başkaca 3. Kişiler ile ortaklığı sözkonusu olmamakla şirket adının ve görsellerinin habercilik adı altında aleni kullanılması nedeni ile dava ve şikayet hakkımızı kullanacağımızı tarafınıza bildiriyoruz."

ALTERNATİF TATİL SİSTEMİ