Afyon'da yayın yapan yerel bir haber sitesinin sahibi, dün sitemizde yayınlanan bir habere cevap verdi. Azbay, hakkında bir çok şikayet olan bir devremülk tatil sattığını iddia eden bir firmayla ortaklık ilişkileri olmadığını, sadece reklamlarını yayınladığını iddia etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyon'da yayın yapan yerel bir haber sitesinin sahibi, dün sitemizde yayınlanan bir habere cevap verdi. Azbay, hakkında bir çok şikayet olan bir devremülk tatil sattığını iddia eden bir firmayla ortaklık ilişkileri olmadığını, sadece reklamlarını yayınladığını iddia etti.

İnternet sitesi sahibi Nail Azbay tarafından yapılan açıklamada, "Bugün yerel bir internet sitesinde  Nail Azbay hakkında yapılan “devre mülk dolandırıcılığı” iddiaları asılsızdır. Söz konusu şirketlerle  resmi veya gayri resmi ortaklığımız yoktur. Sadece verdiği reklamı ücret karşılığında faturalandırarak yayınladık. Bazı anket çalışmalarını da gazetecilik adına yayınladık. Söz konusu davalarda  Nail Azbay’ın hiçbir yerde adı geçmemektedir. İddia edilen dolandırılcılık hadisesi daha önce gazetemiz tarafından uyarı haberi olarakta yayınlanmış vatandaşlar uyarılmıştır. Elinde hiç bir belge olmadan sadece haberlerimizi izinsiz olarak kopyalayıp asılsız iddialarda bulunan söz konusu haber sitesi ve sahipleri hakkında hukuki işlemlerimizi başlatıyoruz. Söz konusu haber sitesinin elinde hukuki belge varsa dolandırıcılık davasına bakan savcılığa vermesini tavsiye ediyoruz. Elinde belge ve bilgi olmadan bizimle ilgisi olmayan bir dava hakkında gazeteci arkadaşına iftira atan bu haber sitesinin basın dernek ve kuruluşlarının da kınamasını talep ediyoruz.
" denildi.

Biz, haberimizde "dolandırıcılık davası açıldığına" dair hiç bir şey yazmamıştık; vatandaş adına sadece vatandaşların şikayetlerinni ve iddialarının araştırılması gerektiğini belirtmiştik.

Çünkü, Yüce Türk Mahkemeleri kararı olmadan hiç kimse hakkında "dolandırıclık" gibi bir suçlamayı yöneltemeyiz. Buna Yüce Türk Adaleti karar verecektir. Biz, Afyonhaber olarak, Afyonkarahisar turizminin, devremülk sisteminin adının daha da kötüye çıkmaması ve eğer varsa vatandaşın mağduriyetlerinin giderilmesi adına, iddiaların ve şikayetlerin araştırılmasını, doğru ise gereğinin yapılmasını talep etmiştik.

Ancak, Sayın Nail Azbay'ın ücret karşılığı ilan ve reklamlarını haftalar boyunca alai vala ile  ücreti karşılığı yayınladığını iddia ettiği, öve öve bitiremediği ve adı sanı bilinmeyen bu firmayı "para karşılığı" binlerce insana duyurduğu bu firma ve kişiyle ilgili dolandırıclık davaları olduğunu öğrendik.

Eğer, Sayın Azbay'ın iddia ettiği gibi, reklamını ve açıklamalarını alai vela ile duyurduğu bu firma ve kişi hakkında açılmış bir dolandırıcılık davası varsa -bunu sayın Azbay cevap açıklamasında yazmış- takipte kalacağız ve Yüce Türk Mahkemelerinin kararını bekleyeceğiz.