Vali Gökmen Çiçek 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Vali Gökmen Çiçek 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı yayınladı. Vali Çiçek, mesajında "Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri" dedi.

Vali Gökmen Çiçek 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün mazisi kahramanlık destanlarıyla dolu milletimizin, üzerinde yaşadığı toprakları vatan yapma, milli varlığımızı sürdürme, bağımsızlık, insanlık ve barış ideali uğruna verdikleri mücadelenin, Çanakkale’de ete ve kemiğe büründüğü bir zaferin yıldönümünü hep birlikte, milletçe yâd etmenin heyecan ve onurunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan mücadeleci ruhunun, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir.

Çanakkale Zaferi; askerine  “Taarruzu değil, ölmeyi” emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin, onların yanında omuz omuza mücadele veren kadınlarımızın, ninelerimizin, analarımızın, topyekûn vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin, taktik ve dehanın zaferidir.

Çanakkale Zaferi; birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara karşı “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini kabul ettirerek ebedi varlığımızın daim olacağının, rengini şehitlerimizin al kanından alan bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı al bayrağımızın ilelebet dalgalanacağının teminatıdır.

Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi’nde canı ve kanı pahasına mücadelesini sürdüren kahraman ecdadımızın sahip olduğu aynı ruh ve anlayışla birlik ve beraberlik içinde gelecek nesillere bu bilinci aktaracağız. Amacımız bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyorum."