Afyon'un önemli eğitim kurumlarından Şemsettin Karahisari Ortaokulunun tadilat güçlendirme çalışmaları arap saçına döndü.

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyon'un önemli eğitim kurumlarından Şemsettin Karahisari Ortaokulunun tadilat güçlendirme çalışmaları arap saçına döndü.

Afyonolay'dan Ömer Mazi'nin haberine göre, son durum şöyle; Güçlendirme çalışmasını durdurup yıkılıp yeni bir bina yapılması için bakanlığa yazı gönderildi. Yazıya ne cevap gelir, bundan sonra ne olur hepsi kocaman bir soru işareti.

Şimdi velilerin aklındaki soru şu, “Bu eğitim öğretim geçti ama gelecek 2021-2022 eğitim öğretim yılında ne olacak? 1606 öğrenci nerede ve nasıl eğitim görecek. İhale öncesinde güçlendirmeye uygun diye rapor verenler kim? güçlendirmeye uygunsa neden iş yapılırken yapılan ikinci bir incelemede güçlendirmeye uygun olmadığına karar verildi? O zamana kadar yapılan çalışma ve ödenekler kimden tanzim edilecek? Bu günlerde tamamlanması gereken okul tadilatının akıbetinin ne olacağına kimse cevap veremiyor. Hadi bu eğitim öğretim dönemi geçti. 2021 2022 eğitim öğretim döneminde yaklaşık 60 derslik gereken Şemsettin Karahisari Ortaokulu’nda bin 606 öğrenci ve 100 öğretmen nasıl eğitim görecek.

Habere göre; Yeni yapılan okulda sadece 24 derslik var. Sabahçı öğlenci şeklinde ikili eğitim yapılsa bile 48 derslik yapıyor hala 12 dersliğe ihtiyaç var. Okul yönetimi daha şimdiden gelecek eğitim öğretimi nasıl yapacağını düşünüyor. Planlardan biri Yeşilyol’da bulunan eski Atatürk Lisesi binası, bir süre Hoca Ahmet Yesevi ilkokulu olarak kullanılmıştı. Okul daha sonra ve halen Atatürk İlkokulunun yarsının eğitim gördüğü yer. Burayı şimdide Şemsettin Karahisari ortaokulu ek binası olarak kullanmak istiyor. Ancak ona da Milli Eğitim Müdürlüğü olumsuz cevap verdi gelen bilgiler arasında.

Ortada bu kadar sorun varken öğrenci velilerine bu konuda hiç kimsenin bir açıklama yapmaması ise endişeleri arttırıyor.