Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'ten Afyonkarahisar eğitimiyle ilgili flaş açıklamalar...

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek'ten Afyonkarahisar eğitimiyle ilgili flaş açıklamalar...

Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediyesinin Şehir Postası Gazetesinin "Afyonkarahisar’da eğitimin gelişmesi noktasında çalışmalarınızı biliyoruz. Bu alanda başarıyı arttırmak için daha ne gibi çalışmalar yapılabilir?" sorusuna cevap verdi.

Vali Çiçek, "eğitimde başarısızlık için bahanemiz yok, Afyonkarahisar’daki tüm işadamları bu konuda seferber. Para sıkıntısı çekmiyoruz. Hepsi okul yapıyor. Okul isteyin hiçbir işadamı hayır demez. Belediyemiz bu konuda her türlü desteği veriyor. Eğitim konusunda bahane üretecek ne bir hakkımız var, ne de böyle bir bahanemiz var." dedi

Vali Çiçek, cevabında "Eğitim konusunda geçmiş sınav sonuçlarına baktığımızda başarımız ortada. Ancak bu belli kurum yada kişilerin başarısızlığı kaynaklı da olmayabilir, ola da bilir. Ancak başarı ve başarısızlıkla ilgili bir sürü sebep var. Kırsalımızın yoğunluğu olabilir, veli durumumuz, öğretmen durumumuz hepsi içinde olabilir. Ben geldiğim zamanda bazı eksiklikler fark etmiştim. Bu konuda bizim mazeret üretmeye hakkımız olmadığını düşünüyorum." dedi.

Afyon'un öğretmen açığıyla ilgili de konuşan Vali Çiçek "Öğretmen sayımızda çok ciddi eksikliğimiz vardı. Bu güne kadar ücretli öğretmenlerle bu işi götürüyorduk. Bu sene Afyonkarahisar’a tarihin belki de son 20-25 yılın en fazla öğretmenini aldık. Afyonkarahisar’a 150 öğretmen gelecekken, 400 tane öğretmen geldi." dedi.

Vali Çiçek şunları söyledi: "Eğitimde başarıyı yakalamak için bizzat ilgileniyorum. Eğitimde şehrin tomografisini çektik. Şu an herhangi bir ilçemizde hangi öğrencinin hangi derse girdiğini, hangi derse girmediğini görebilecek sistemimiz bilgisayarımda hazır. Tek üzüntüm pandemi dolayısıyla ortak deneme sınavları vs. yapamamak.  Bu açığı kapatmak zorundayım. Kapatamazsak başarısızlık bizimdir."