Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili  Gültekin Uysal, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi Genel Merkezde ağırladı

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili  Gültekin Uysal, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi Genel Merkezde ağırladı

Uysal, görüşme sonrası “Milyonların işsiz kaldığı, eve ekmek götüremez hale geldiği bir Türkiye portresi var… Ülkenin gerçek gündemi üzerinden siyaset yapılmasını salık veriyoruz” dedi.

Destici ise, görüşme sonrasında “Cumhurbaşkanı’nın yaptığı yeni anayasa çağrısını önemsiyoruz” dedi.

Liderlerin gündeminde Siyasi Partiler Yasası, Anayasa değişikliği tartışmaları ve ekonomi politikaları vardı.

Görüşmenin ardından iki Genel Başkan kameralar önüne geçerek açıklamalarda bulundu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Elbette her siyasi partinin kendine has fikirleri, programları var. Türkiye’nin ise çok derinden işleyen meseleleri var. Bugün, her zamankinden fazla, siyasi iklimin değişmesi ve siyasi partilerin belirli ortak paydaları aramak mecburiyetleri var.

“Memleketin meselelerine daha farklı bir perdeden bakmaya ihtiyacımız var”

Özellikle dışarıdan gelen, bölgemizde cereyan eden pek çok meydan okumayla karşı karşıya kaldığımız, ülkemizin, devletimizin milli güvenliğini tehdit edecek olayların yaşandığı böyle bir dönemde daha farklı bir perdeden memleketin meselelerine bakma ihtiyacımız var. Sayın Genel Başkan ve heyeti ile konjonktürel, aktüel bütün bu meseleleri konuşmaya çalıştık.

“İşleyen bir devleti, yeniden, kurucu bir akıl ve kurucu bir programla buluşturmalıyız”

Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın yeni bir anayasa çıkışıyla beraber tartışmalar var. Bir anayasa fetişizmi içerisinde değil, hakikaten Türkiye’de işleyen bir demokrasiyi, işleyen bir hukuk düzenini Türkiye’ye miras bırakmak problemleri hem demokrasi hem hukuki kanallara aktarabilecek etkin, işleyen bir devleti yeniden kurucu bir akıl ve kurucu bir programla buluşturmak mecburiyetindeyiz.

“Milyonların işsiz kaldığı, eve ekmek götüremez hale geldiği bir Türkiye portresi var”
Ülkemizin 15 Temmuz sonrası yaşadığı tartışmalar var. Bugün pek çok kurumumuzun bağışıklık sisteminin çöktüğünü biliyoruz. Pandemide milyonların işsiz kaldığı, eve ekmek götüremez hale geldiği bir Türkiye portresi var. Bütün bu can alıcı gündem yerine, siyasetin magazini diyebileceğimiz birtakım konuların, kamuoyunda olması gerekenden daha fazla yer aldığını da görüyoruz.

“İktidar, iklimi zehirleyecek bir dil kullanıyor”

Türkiye’nin sağduyu hareketi olarak, makul siyasetin temsilcisi olarak her zaman karşıtlık üzerinden değil, kendimizi tarif ederek söyleyecek sözü olan, ülkenin yarınlarına dair programı olan bir geçmiş seciyemiz içerisinde bütün bunlarla beraber bütünleştirerek değerlendirmelerimizi paylaşıyoruz. Ümit ederiz bu noktada Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı olduğu sadece sayısal çoğunluğu değil, onu aşan şekilde bir milli mutabakat siyasetini işletmemiz gereken böyle bir dönemde iktidarın iklimi zehirleyecek bir dil kullandığını görüyoruz. Ülkenin gerçek gündemi üzerinden siyaset yapılmasını salık veriyoruz.