İnternet Alışverişleri İçin Size 4 Tasarruf Tüyosu Verelim mi?

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..


Bunlardan ilki ve en önemlisi alışveriş sitelerine ve sitelerinin e-posta bildirimlerine üye olmayı çok inşam gereksiz bulsa da aslında çeşitli kampanya ve indirimler ancak bu sayede takip edilebilir. Daha çok farklı farklı e-postalardan üye olunursa çok fazla bir tasarruf yapmak mümkün olabilir. Özel bir ürünün fiyatını ve üzerindekileri kontrol etmek içinse fiyat alarmı etkinleştirilir ki bu sayede her şey kolaylıkla görülür.

Reklamlara ve Promosyonlara Bakılmadan Geniş Çaplı Bir Araştırma Yapılması
Hiçbir şey göründüğü gibi değildir, herhangi bir yerde gördüğümüz ‘’acayip büyük’’ indirimler gerçeği yansıtmayabilir. Tüketicinin avantajına olmayabilir. Bu reklamlara kanmadan elimizdeki tüm kaynaklarla indirimi ve ürünün piyasadaki şartlarını araştırırsak sağlıklı bir seçim yapabiliriz. Fırsat adı altında daha pahalı bile satılan bu ürünlerin ayrımını yapmalıyız.

Kişinin Ürünü Tercih Ederken Önce Ne İstediğini Bilmesi
Paravan indirim, ucuzluk ve kampanyaların etkisine kapılarak istenilen ürünün özelliklerin göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Bir kazağın yalnızca bedeni ya da yalnızca rengi önemli değildir, kalıbı ve kumaşı da en az bunlar kadar önem arz eder. Özelliklere bütün gözüyle bakmak o ürünün ömrünün ne kadar olduğunu görmek önemlidir çünkü eğer sadece fiyata bakıp alınırsa ve ömrü kısa olursa verdiğiniz para otomatik boşa gider.

Ürün Değerlerini Karşılaştıran Sitelere Bakmak
A firmasında çok büyük bir indirim olduğu görülebilir fakat aslında B firmasında ürünün normal fiyatı A firmasındaki indirimli hal fiyatındadır ve tüketici bunun bilincinde olmazsa ürünün çok ucuz olduğunu düşünebilir. Bunu karşılaştıran siteler mevcuttur. Bir ürün hakkında bütün firmaların bütün fiyatlarını görerek o ürünün en uygun fiyatlısını almak mümkün.

Fiyat Değişimlerinde Para İadesi
Sitelerin sattığı ürünlerde kısıtlı bir zamanda çokça indirim oluştuysa ödenen miktar ve indirim fiyatı arasındaki miktar talep edilebilir. Bu işlem daha çok sitelerin kendine ait ürünlerde etkilidir. Bu fiyat iadesi işlemi müşteri hizmetleriyle iletişim kurularak kolaylıkla yapılabilir.
Bu tüyolar yapılarak daha etkin, bilinçli ve daha ucuz maliyetli bir alışveriş yapmak söz konusudur.