Saadet  Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, ülke ve Afyon gündemiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Saadet  Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar, ülke ve Afyon gündemiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Akpınar, şunları söyledi:

“EĞİTİMLE ALAKALI İSABETLİ KARARLAR VERİLMELİDİR 
 “Pandemi sürecinde fedakârca çalışan öğretmenlerimizi, zorlu bir süreç yaşayan öğrenci ve velilerimizi tebrik ederim. Önümüzdeki eğitim öğretim süreci ile ilgili iktidar karar alırken, il ve ilçelerin yöneticilerinin sesine ve kararlarına kulak verilmeli. İsabetli adımlar atılmalı” 

İKTİDARIN REFORM YAPACAK MOTİVASYONU KALMADI
 “Biz, iktidarın Türkiye’de reform yapabilecek moral ve motivasyonunu artık kaybettiğini düşünüyoruz. Elbette adalette reforma ihtiyaç var ama bu reform, kanunlarda değil, zihniyetlerde yapılmalı. Perişan olan ekonomide sil baştan bir reform yapılmalı. Tüketim, israf anlayışından vazgeçilip üretime dönülmeli. Bir diğer reform gereken konu ise demokrasidir. Türkiye, kontrol edilmeyen başkanlık sisteminden mutlaka kurtulmalıdır.”

“KEPENKLERE KİLİT VURULUYOR
 “TOBB verilerine göre 2020 Ocak-Ekim döneminde kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı yüzde 16,61 artışla 15.745’e, kapanan şirket sayısı ise yüzde 12,67 artışla 11.223’e çıktı. Böylece 10 aylık dönemde 26.968 iş yeri kapandı. Kovid-19 ile alakalı eğer söz konusu turizm ise her türlü pandemi tedbirinden taviz verilebiliyor. Millete sokağa çıkma yasağı, turistlere ise her türlü serbestlik uygulanıyor. Bu hafta sonu 45 rusya dan gelen turist maske ve mesafe kurallına uymada bizleri denetleyen polis ve zabıta memurları turistleri denetlemiyordu  . Bir devlet, esnafının dükkânını kapattırıyorsa kapatma kararından önce destek paketlerini açıklamak zorundadır. Şu anda esnafımız, kapalı olmasının yanında işçisinin ücretini ve vergi borçlarını da veremiyor. İktidar, esnafı yalnız bırakmamalıdır” 

“GELECEĞİMİZ İPOTEK ALTINA ALINIYOR”
“2002’de Türkiye’nin faize ödediği miktar 51 milyar TL iken, 2020 yılında rakam 121 milyar TL’yi buldu. Bu sene için tahmin edilen miktar ise 180 milyar TL. Bu rakamlar kazancımızın nasıl faiz lobisine aktarıldığının en büyük işareti ve göstergesi. Kâr eden şirketlere bakıyorsun, bir iki tane hariç geriye kalanların hepsi banka. Türkiye’nin kazandığı bankalara gidiyor. Yatırıma dönüşmüyor. Geleceğimiz ipotek altına alınıyor. İşte burada bir reforma ihtiyaç vardır” 

OEDAŞ NE ZAMAN BURAYLA İLGİLENECEK.
Bu kış günlerinde evinde odunu kömürü olmayan çok insanımız var. Isınmayı sağlamak için ısıtıcı kullanan hastalığı için evinde   elektirikli cihaza bağlanması gereken ihtiyaç sahipleri bulunuyor. Geçen hafta içerisisin de  Akmescit mahallesi  kale caddesi ve kale mahallesinde  bir hafta içerisine 3 defa elektirik kesintisi meydana geldi .Özellikle  Çarşamba günü sabah Saat 14 başlayan arıza gece saat  02  kadar arıza giderilemedi mahalle sakinleri evlerinde mahsur kaldı. Afyonkarahisar Oedaş yetkilerine sesleniyorum devamlı  olarak elektirik  arızası meydana gelen bu mahallerde sorun ne zaman çözülecek. Afyonkarahisar  merkez de bulunan bu sıkıntının sebebi nedir?
Bu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum.