Afyon'da bağlı Emirdağ ilçesinde metruk binalar Belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Afyon'da bağlı Emirdağ ilçesinde metruk binalar Belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Emirdağ Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Mahallelerimizde vatandaşlarımızın emniyeti açısından tehdit oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binaları gerekli mercilerden izin aldıktan sonra yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.


Emirdağ’ı geleceğe taşıyan projeleri hayata geçirmeye başlayan Emirdağ Belediyesi, ilçe genelinde kullanılmayan metruk binaları da yıkıyor. Ekipler tarafından, ilçe sınırları içerisinde ikamet edilmeyen, yapı bütünlüğü bozulmuş olan ve her an yıkılma tehlikesi yaratan metruk binalar kontrollü bir şekilde yıkılıyor.

İlçe genelinde Kaymakamlık tarafından tespit edilen binalar ile muhtarlardan ve vatandaşlardan gelen şikâyetler değerlendirilerek oluşturulan program çerçevesinde belirlenen metruk binalar, sahiplerinin izni doğrultusunda Emirdağ Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince yıkılmaya devam ediyor. “Risk oluşturan binaları yıkıyoruz” Metruk binaların özellikle kötü amaçlarla kullanılması nedeniyle vatandaşlardan şikayet aldıklarını belirten Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Mahallelerimizde terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz. Emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.