Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyon'da Dazkırı ve Bayat ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal; "AKP vatandaşın cebine göz dikmezse ekonomi düzlüğe çıkar" dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyon'da Dazkırı ve Bayat ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal; "AKP vatandaşın cebine göz dikmezse ekonomi düzlüğe çıkar" dedi.

Köksal, AKP'nin ekonomide gelinen nokta için başkalarını suçlamaktan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "AKP israfı bırakıp, günde 10 milyon lirayı Saray için harcamazsa, acı reçeteyi önce Saray kendisi ve çevresi için uygularsa, fahiş fiyat sarmalına düşmeyiz. Vatandaşın cebine göz dikmeyin. Bakın görün, ekonomi düzlüğe nasıl çıkıyor" dedi.

Dazkırı İlçesi'nde CHP ilçe Başkanı, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Dazkırı İl Genel Meclisi Üyesi, İlçe Kadın Kolları Başkanı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte esnaf ve vatandaşı ziyaret eden Milletvekili Köksal'a, esnaflar dükkanlarının kapalı olduğundan ve işlerinin durgunluğundan dert yandılar.

Ziyaretleri sırasında bir esnafın dükkanının camında AKP iktidarına yönelik "Oy moy yok" afişlerini gören Köksal, "Hafta sonu yine vergi bindirimi ile karşılaştık. Özel İletişim Vergisi yüzde 33 arttı. Saray o kadar çaresiz durumda ki hangi vergiyi nasıl artırsak da saltanat ve şaşa devam etse diye düşünüyor. Yaşanan Lale Devri'dir. Saray gösterişle, Saray çevresi ulufeye dönüşen danışmanlık maaşları ile halktan kopuk durumdalar, sorunlardan haberleri bile yok. Biz hatırlatalım: Gıda maddeleri geçen yılın Ocak ayına göre yaklaşık yüzde 30 arttı, en yüksek akaryakıtı zaten biz kullanıyoruz. İktidar hâlâ fahiş fiyat uygulayan tüccarın, esnafın peşinde. Her dükkana polis koymak bile gündeme geliyor. Oysa çözüm basit: Temel gıda maddelerinde KDV'yi yüzde 1'e düşürürsünüz; diğer vergileri de makul seviyeye çekersiniz. İşletmelerden dolaylı ve doğrudan aldığınız vergilerin toplamı, işletmenin yıllık cirosunun yüzde 40'ını aşıyor. Bunu da yarı yarıya indirirsiniz. Bunlara rağmen fahiş fiyat uygulayan esnaf ve tüccar varsa cezasını kesersiniz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Bayat İlçesi'ne geçen Milletvekili Av. Burcu Köksal, burada da CHP Bayat İlçe Başkanı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İlçe Kadın Kolu Başkanı ile birlikte esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunları yerinde dinledi. 

Daha sonra CHP Bayat İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelerek gündemi değerlendiren Köksal, "AKP ekonomide geldiğimiz nokta için başkalarını suçlamaktan vazgeçmeli. İsrafı bırakın, günde 10 milyon lirayı Saray için harcamayın. Başdanışman, danışman, müşavir gibi kadrolarda asgari sayıya geçin; yollarda, havalimanlarında, köprülerde boş beleş garanti verip de vatandaşın cebine göz dikmeyin. Bakın görün, ekonomi düzlüğe nasıl çıkıyor. Ama tabii şu üç aydır ağızlara sakız yaptığınız hukuk reformunu, yatırım ortamı reformunu da açıklayın. Şirketlerimiz yatırım yapacakken yarın ne olacağından korkmasınlar, firmaların tepesinden TMSF kılıcını; siyasetin tepesinden kayyum kılıcını çekin. Yatırım yapmayanlarla didişeceğinize yatırım yapanları ödüllendirin. Asgari ücretten vergi almayın, vergi dilimini ücretlilerin lehine düzenleyin. Acı reçeteyi önce Saray kendisi ve çevresi için uygularsa, fahiş fiyat sarmalına düşmeyeceğimiz aşikârdır." dedi.

Köksal, Bolvadin çarşı merkezinde çıkan yangın sonucunda işyerleri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunurken, bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasını temenni etti.