CHP İl Başkanı Görgöz, "Kentsel Dönüşüm Projesi Afyonkarahisar’ın en önemli sorunu olarak önümüzde bekliyor" dedi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada


CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı.

Görgöz, Afyonkarahisar’daki kentsel dönüşüm konusu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP İl Başkanı Görgöz, "Kentsel Dönüşüm Projesi Afyonkarahisar’ın en önemli sorunu olarak önümüzde bekliyor" dedi.

Kentsel dönüşümü gerçekleştirmek isteyenlerin düşüncelerinden vazgeçmediklerini ifade eden İl Başkanı Yalçın Görgöz: “Şehrimizin en merkezi yerlerinde yapılması planlanan “Kentsel Dönüşüm Projesi” halen Afyonumuzun en önemli sorunu olarak önümüzde duruyor. En önemli sorunu diyorum çünkü dönüşümü gerçekleştirmek isteyen zihniyet, yapmak istediğinden vazgeçmiş değil, sadece birkaç ay erteledi. Farklı kandırma yolları bulana kadar zaman kazanmak istiyor”dedi.

Açıklanan metrekare fiyatlarına vatandaşların haklı olarak isyan ettiğini söyleyen İl Başkanı Görgöz: ”Dile kolay 6 ay sürekli olarak bu konuyu gündeme getirdik. Getirmemiz gerekiyordu, çünkü vatandaşın malı, mülkü hiç haber verilmeden, bir oldu, bittiyle elinden alınmak isteniyordu. Önce muhtarlarımızı, halkımızı uyardık ve doğruları anlattık. Sonra vatandaşların beklentilerini öğrendik, taleplerini aldık ve bu konuyu sürekli olarak Afyonumuzun gündeminde tuttuk. Mecbur kaldılar, hak sahipleriyle toplantı yaptılar. Yapılan toplantıda açıklanan metrekare fiyatlarını duyan vatandaş haklı olarak isyan etti, sesini yükseltti. Çünkü açıklanan metrekare rakamları olan 400-1700 TL, gerçek değerinden çok düşüktü, adeta çerez parasıydı. İsyanı gören, yükselen sesleri duyan hapazlamacılar geri adım atmak zorunda kaldılar”dedi.

Vatandaşın haklarına sahip çıktığını aktaran Görgöz: “Sonra bir baktık ki, belediye başkanı, vekilleri, atamalı başkanı; “efendim biz halkımızın yanında olacağız” naraları atmaya başladı. Neden? Çünkü vatandaş uyandı ve kendi malına, mülküne, haklarına sahip çıktı.  Neymiş? Halkın yanında olacaklarmış. Olur. Çevir kazı yanmasın”dedi.

Yapılan işlerin altında iktidarın kendine dönük hazırladığı bir fayda olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz: “Pekâlâ, biz neden bu işin peşini bırakmıyoruz? Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Halkımızın haklarını korumak, halkımıza sahip çıkmak bizim görevimizdir. Ne siyasi ne de maddi beklentimiz, olmaz, olamaz. Bütün amacımız halkımızın mutlu olmasını sağlamaktır. Bu iktidar 19 yıldır, halkımızın yararına olacak bir adım atmamıştır. Her yapılan işin altında, iyi bakın rant vardır, kendilerine dönük fayda vardır. Onun için biz her defasında bu dönüşüm kentsel dönüşüm mü olacak yoksa rantsal dönüşüm mü olacak diye sorduk. Ve elbette yine haklı çıktık. Keşke yanılsaydık. Çünkü yapmak istedikleri rantsal dönüşümdü”dedi.

TOKİ’yi devreden çıkararak bir yanlıştan dönülebileceğinin altını çizen İl Başkanı Görgöz: “Buradan bir kere daha bu işin sorumlularını uyarıyoruz; yapmak istediğiniz dönüşüm planı yanlıştır. Yanlış hesap Bağdat’tan dönermiş. Ertelenen ihaleyi de, özel hesaplarınızı da iptal edin ve doğruya gelin. Doğru nedir? Doğru, hak sahiplerini birebir muhataplarıyla görüştürerek, pazarlık etme imkânı vererek, gerekirse komşularla birleşip anlaştırarak, ev sahibi, mülk sahibi olmasını sağlamaktır. Kısacası TOKİ’yi devreden çıkarmaktır. Yapılan anlaşmayı iptal etmek, gerçekten halkın yanında olmaktır. Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz”dedi.