Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz, kış mevsiminde su sayaçlarının donmaması konusunda abonelerini uyardı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz, kış mevsiminde su sayaçlarının donmaması konusunda abonelerini uyardı.

Şehrimizdeki mevcut su aboneleri, soğuk hava şartları nedeniyle tesisat ve sayaçlarında oluşabilecek don tehlikesine karşı önlem almaları gerekmektedir. Aboneler su sayaçlarını izolasyon malzemeleri (taş yünü, cam yünü, köpük vs.), ince talaş veya kalın bez parçaları ile izolasyon yapmaları ve açıkta bulunan bina iç tesisatlarını da mutlaka izole etmeleri gerekmektedir.

        Tesisatı veya sayaçları donan aboneler, tesisatlarına ve sayaçlarına kesinlikle sıcak su, ateş veya pürmüz tutarak müdahale etmemeleri ve iç tesisatta veya su sayacında meydana gelen patlamalarda patlağın önündeki vanadan veya bina giriş vanasından suyu kesmeleri gerektiği bildirildi.

          Patlayan veya donmuş su sayaçlarını sökerek ara boru ile su kullanmamaları, donarak patlayan sayaçlar için Belediyemiz Su Tahakkuk Birimine müracaat etmeleri ve ücreti karşılığında yeni su sayacı ile değiştirme işlemi yapılması gerekmektedir.

Halkımıza önemle duyurulur.