Çin'den getirilen Coronavac koronavirüs aşısı, sağlık çalışanları ve 65 yaş üstüne uygulanmak üzere acil kullanım onayı aldı.

Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"

Çin'den getirilen Coronavac koronavirüs aşısı, sağlık çalışanları ve 65 yaş üstüne uygulanmak üzere acil kullanım onayı aldı.

Yaklaşık 20 bin doz aşının Afyonkarahisar'a gönderildiği ve ilk aşamada yarından itibaren sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

Aşılama işlemleri, ilk önce devlet ve özel sektör sağlık çalışanlarına ve huzuurevlerinde kalanlara, sonraki aşamada ise Aile Hekinlikleri tarafından 65 yaş üstüne randevu usulüyle yapılacak.

Yarından itibaren tüm Türkiye'de sağlık çalışanlarının aşılanmasına başlanacağını söyleyen Bakan Koca, "Aşılama programının son derece şeffaf aşının adaletle dağıtılacağından emin olmanızı isterim. Aşıların üzerinde bulunan karekod sebebiyle ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün değildir.

Tedarik planına uygun olarak aşılanacak kişiler kendilerine sıra geldiğinde haberdar olacaklar ve aşılamaya gideceklerdir. Vatandaşlarımız aşılama programının seyrini web sayfası üzerinden canlı olarak takip edebileceklerdir. Devlet büyüklerimizin de aşılanması için bilim kurulumuz yararlı buldu. Devlet büyüklerimizin aşılanması örnek teşkil edecektir" diye konuştu.