Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Yollar Yeniden DüzenleniyorAfyonkarahisar'da Yollar Yeniden Düzenleniyor

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim ile ilgili sunduğu hizmetlerin internet ortamına aktarılmış hali Mebbis olarak isimlendirilir. Kendi içinde modüllere ayrılan ve faydalı pek çok içeriği barındıran bu platform öğretmenler, öğrenciler ve veliler için büyük kolaylık sağlar. Bu sayede evrak süreçleri daha hızlı şekilde ilerlemekte ve bilgilere erişim daha çabuk olmaktadır. İstenilen bilgilere erişebilmek için tek yapılması gereken sisteme girmektir. Bunun için kullanıcılara birden fazla giriş seçeneği sunulur.

 

Eğitimin her aşamasında görev yapan kişilerin kullanabileceği Mebbis yani Milli Eğitim Bakanlığı bilişim sistemleri kullanıcılara internet üzerinden işlem yapma imkanı verir. 2007 yılından bugüne dek kullanılan Mebbis eğitim sisteminde teknolojik gelişmelerin kullanılmasını sağlar. Böylece öğrencinin okula ilk kaydından mezun olana kadarki tüm bilgilere sistem üzerinden ulaşmak mümkün olacaktır.

 

Mebbis Sistemi Ne İşe Yarar?

Mebbis sistemi üzerinden eğitimle ilgili pek çok işlem yapılabilir. Okulun devlet ya da özel olması fark etmeksizin tüm kurumlar bu sistem üzerinden hizmet vermektedir. Veliler için de bilgilendirme olanağı sunan sistem öğrenciler için haftalık ders ve devamsızlık, sınav notları, başvuru ve tercih işlemleri, sorumlu olunan sınavlar ve yazılı programları gibi içeriklere sistemden erişebilirler. Ekonomik ve hızlı bir şekilde hizmet veren sistemde yer alan tüm bilgiler Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesindedir.

 

Mebbis Öğrenci Girişi Nasıldır?

Mebbis öğrenci girişi için öğrencinin kullanıcı adı ve şifre bilgileri kullanılır. Bu bilgiler öğrenciye okul müdürlüğü tarafından verilmektedir. Giriş yapılacak olan internet sitesinin https://mebbis.meb.gov.tr/ olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bukontrol güvenlik açısından son derece önemli olup aksi takdirde giriş bilgileri kötü niyetli kişilerce ele geçirilebilir. Özellikle e-devlet bilgileri ile sisteme giriş yapmak isteyenler için durum biraz daha ciddi olacaktır. Bilgiler ve güvenlik kodu ilgili alanlara yazıldıktan sonra giriş işlemi tamamlanacaktır.