"En İyi Alt Yapı”, ”En İyi Padok” ve “En İyi Pist” ödüllerinin sahibi Afyon Motor Sporları Merkezi 3. Kez Dünya Motokros Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

"En İyi Alt Yapı”, ”En İyi Padok” ve “En İyi Pist” ödüllerinin sahibi Afyon Motor Sporları Merkezi 3. Kez Dünya Motokros Şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
 

Motor Sporları arasındaki en popüler etkinlik olan MXGP 3. kez Afyonkarahisar’da yapılacak. Dünya Motokros Şampiyonası 4-5-6 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılacak.

2021 için çok iyi bir organizasyon için hazırlanıyoruz diyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek: “2018-2019 yıllarında Afyonkarahisar’da Dünya Motokros Yarışları 2. ayakları gerçekleştirilmişti. Saha olarak Dünyanın “En iyi pisti” unvanını almıştı. 2019’da 2018’den daha iyi bir organizasyon gerçekleştirerek sporseverlerimizi Afyon’da buluşturduk. 2020 de organizasyonumuzu maalesef koronavirüs salgınından dolayı ötelemek mecburiyetinde kaldık. 2021 yılında inşallah çok daha iyi bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Temennimiz salgının bir an evvel bitmesi. Bu yıl 5-6 güne yayılan bir organizasyon planlıyoruz. Tüm dünyayı Afyon’da buluşturacağız” diye konuştu.

Afyonkarahisar için çıtayı yükseltiyoruz diyerek şampiyonanın önemine dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “MXGP, Afyonkarahisar için büyük bir heyecan. Bugün itibariyle tekrar gündemimizde yer alıyor. Bu şehir hızını aldı gidiyor. Kesinlikle durdurulamayacak şekilde ilerledi, gelişti. MXGP ile bu şehir dünya çapında bir organizasyon gerçekleştirdi. 2 yıl üst üste başarılı çalışmalar yapıldı. “En İyi Alt Yapı”, ”En İyi Padok” ve “En İyi Pist” ödüllerinin sahibi olduk. Bu yıl tüm bu tecrübelerden hareketle, UNESCO unvanı ile birlikte daha özgüvenli bir şehir olduk. Kendimize güveniyoruz. Belediye Başkanımızla birlikte biz bu şehri marka şehir haline mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Çıtayı yükseltiyoruz. Afyonkarahisar’ı sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da, Dünyada bilinen bir şehir haline getirmek bizim sizlere sözümüzdür. Bunu başaracağız. En azından bunu başarmak için gece gündüz çalışacağız. 2021 yılında düzenleyeceğimiz Dünya Motokros Şampiyonası’nı bu yüzden önemsiyoruz” dedi.

Tanıtım noktasında herkese büyük görev düştüğüne değinen Vali Gökmen Çiçek: “2021’i milat kabul ediyoruz. Belediye Başkanlığımız bu işi sırtlanmış götürüyor. Ben İl Valisi olarak her türlü desteği sonuna kadar vereceğimi belirtmek isterim. Bu yıl ki şampiyona biraz daha farklı olsun. Bizler, siz basın mensupları ve şehrin tüm paydaşları neler yapabiliriz? Tanıtımda nasıl bir yol izleyebiliriz? Hep birlikte ortak bir akıl belirleyelim. Şampiyonaya gelen ünlü sporcuları bu şehrin sokaklarında, Frig Vadisi’nde gezdirebiliriz. Çünkü bu sporcular dünya çapında hayran kitlesi olan isimler. Dünya artık sosyal medya fenomenler ile tanıtımlar yapılıyor.  Dolu dolu bir organizasyon olsun istiyoruz. Gizemli Şehir Afyon biz istesek de istemesek de büyüyecek. Biz isteyen taraf olalım” şeklinde konuştu.