Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Meclis’te halkın değil, Saray’ın taleplerinin konuşulduğunu belirterek, “Zalimin zulmü varsa halkın vekilleri bu Mecliste var. Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz, doğru bildiğimiz yolda vatandaşın sorunlarının çözümü için de göze göz, dişe diş mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Meclis’te halkın değil, Saray’ın taleplerinin konuşulduğunu belirterek, “Zalimin zulmü varsa halkın vekilleri bu Mecliste var. Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz, doğru bildiğimiz yolda vatandaşın sorunlarının çözümü için de göze göz, dişe diş mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına konuştu. Meclis’te halkın sesi olan Milletvekili Köksal’ın konuşması ulusal basında ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.  

MECLİS’TE HALKIN DEĞİL, SARAYIN TALEPLERİ KONUŞULUYOR

Dernekler Kanunu hakkında konuşan Milletvekili Köksal, “Yeni yıla girerken iyi dilekler dilenir, güzel şeyler istenir ama biz yeni yıla girerken halkın yüzde 99’unun istediği güzel taleplerin yerine sarayın istediği talepler için getirilen kanun teklifini konuşuyoruz. Konuştuğumuz ne? Dernekleri keyfî olarak kapatıp dernek yöneticilerine âdeta terörist yaftası vurma, avukatları muhbirci yapma teklifi. Konuştuğum 25’inci maddeye bakıyorum: Maliye Bakanına yapılan bir işlemin mal varlığının aklaması veya terörün finansmanı suçuyla ilgili ilişkili olduğuna dair şüphe bulunması üzerine, işlemi yedi gün süreyle askıya alma veya gerçekleşmesine izin vermeme yetkisini devredebilmesine olanak tanıyan bir madde. Fakat yetkinin kime devredileceği belirtilmiyor. Konuşulan bu, peki vatandaşın Meclisten hangi düzenlemeleri beklediğini sorarsanız? Tarım Kredi Kooperatifine yaklaşık 35 milyar borcu olan binlerce çiftçi yapılandırma bekliyor. Tarım Bakanı “Son iki yıldır hamdolsun çifçilerimiz rekor gelire sahip, hepsi borcunu ödedi.” dese de çiftçinin bankalara ve Tarım Krediye olan borcu 180 milyar lirayı aşmış durumda. Merak ediyorum Sayın Bakan hangi ülkede yaşıyor? Acaba nerenin Bakanı, Katar’ın mı, Somali’nin mi?” dedi.

KYK BORCUNU ÖDEYEMEYEN 3 MİLYONU AŞKIN GENCİMİZ İŞSİZ..!

Türkiye’de KYK borcunu ödeyemeyen 3 milyonu aşkın gencin işsiz olduğunu kaydeden Köksal, “KYK borçlarını ödeyemeyen 3 milyonu aşkın gencimiz “İşsizliği çözün.” diyor. “Liyakatle alım yapın, siyasetle değil. Biz gençler AKP’li siyasilere ulaşıp iş istemekten yorulduk; on sekiz yıldır iktidardalar, torpille işe almaktan yorulmadılar. AKP’nin, KPSS Türkiye 1’incilerini mülakatla eleyip, yandaşlarını üçer dörder maaş bağlayıp işe almalarını unutmadık.” diyorlar. Elimde binlerce öğretmenden, ziraat mühendisinden, harita mühendisinden, gıda mühendisinden, inşaat mühendisinden, elektrik elektronik mühendisinden, veteriner hekimden, ağız ve diş sağlığı teknikerinden, odyometristten, ameliyathane teknikerinden, hemşire ve ebelerden gelen mesajlar var. Hepsi de pırıl pırıl çocuklar, tek istedikleri şey atama.” ifadelerini kullandı.

ESNAFA DESTEK DEĞİL, SADAKA VERİYORLAR

AKP’nin esnafa destek değil, sadaka verdiğini dile getiren Köksal, “Kendilerine 5 milyar destek layık görülen esnafımız, beşli yandaş müteahhide ayrılan 31 milyarcık kadar desteğin kendilerine verilmesini bekliyor. Bir esnafımız Musa Bey yazmış: “Vekilim, yıllardır esnafım, ilk kez bu kadar zora düştüm. Aylardır destek alamadım. Cumhurbaşkanımız destek paketi açıkladı: 500 lira, 750 lira kira yardımı. Şimdi, lütfen Mecliste sorun, 500 liraya dükkân kaldı mı? Esnafa destek değil, sadaka veriyorlar.” demiş.” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIN SORUNLARINI MECLİS’TE SAHADA HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“4/C’li personel olup 4/B’ye geçip haklarını alamayan vatandaşlarımız diyor ki: “Öyle çok yüksek ücretlerde gözümüz yok. İkinci sınıf insan muamelesi yapmayın, yanımızda aynı işi yapan memurdan ayırmayın yeter. Hakkımızı istiyoruz, hepsi bu.” 2018’de KHK’de kadro dışı kalıp yıllardır taşeron işçi olarak çalışan işçiler, seçim dönemlerinde söz verdiğiniz geçici işçiler, mevsimlik işçiler bu Meclisten kadro düzenlemesi bekliyor. Emekliler intibak yasası beklerken, emeklilikte yaşa takılanlar “Artık çözüm.” diyor. Milleti mezarda emekli etme ısrarınız neden? Belediye şirket işçileri “Bizi kadro diye kandırdılar, işçinin emekçinin günahın ne?” diye soruyor. Engelliler kamudaki engelli kotasının yüzde 6’ya çıkarılmasını bekliyor. Anneler, sigorta öncesi doğum borçlanması talep ediyor. “Erkeklere askerlik borçlanması hakkı varken anneler için sigorta girişinden evvel doğum borçlanmasını neden bu Meclis çıkartmıyor?” diye soruyor. Vatandaşların talepleri, olması gerekeni duymak hoşunuza gitmese de önergelerimizi, kanun tekliflerimizi reddetseniz de konuşmalarımıza tahammül edemeyip üstümüze yürüseniz de canımıza kastetseniz de biz vatandaşın sorunlarını bu kürsüde de sahada da her yerde de haykırmaya devam edeceğiz. Zalimin zulmü varsa halkın vekilleri bu Mecliste var. Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz, doğru bildiğimiz yolda vatandaşın sorunlarının çözümü için de göze göz, dişe diş mücadelemize devam edeceğiz.”