Türkçe açılımı “Doğrudan Saç Ekimi” anlamına gelen bu yöntemde, donör olarak belirlenen bölgeden alınan saç kökleri doğrudan ekim yapılacak olan alana aktarılmaktadır. Yapılan işlem sırasında, Choi adı verilen iğneler ile greftler toplanarak operasyon gerçekleştirilir.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün nöbetçi eczanelerAfyon'da bugün nöbetçi eczaneler


Türkçe açılımı “Doğrudan Saç Ekimi” anlamına gelen bu yöntemde, donör olarak belirlenen bölgeden alınan saç kökleri doğrudan ekim yapılacak olan alana aktarılmaktadır. Yapılan işlem sırasında, Choi adı verilen iğneler ile greftler toplanarak operasyon gerçekleştirilir.
DHI yöntemi, daha geniş alanlara ekim yapılamasını sağladığı için çok tercih edilmektedir. Eğer saç yapısı uygun ise tıraş edilmeden operasyon yapılabilmesi, daha hızlı sonuçlanması ve buna benzer avantajlara sahiptir.
DHI Saç Ekimi Nedir?
 
DHI yöntemi ile saç ekimi, greft adı verilen saç köklerinin doğrudan ekim yapılacak alana aktarılmasını ifade etmektedir. Ekim için saç köklerinin alınacağı bölgede, Choi isimli özel medikal kalemler ile saç kökleri toplanır ve herhangi bir ek işlem yapılmadan, doğrudan ekim yapılacak olan alana aktarılır.
Bu yöntem sırasında, operasyonu gerçekleştirecek olan ekibin dikkati ve tecrübesi çok önemlidir. Saç kökleri herhangi bir ek aşamadan geçirilmeden aktarıldığı için greftlerin hasar görmemesi, uygun sıklıklarla ekilmesi ve gerekli pansumanların doğru yapılması operasyonun başarısında en önemli etmendir.
Lale Keskin saç ekim merkezi, DHI Saç Ekimi yöntemi ile hayal ettiğiniz saçlara ulaşmanıza bu noktada yardımcı oluyor. Lalesacekimi.com – DHI Saç Ekimi adresinden, merak ettiğiniz soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.
DHI Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
DHI saç ekimi yöntemi tek aşamalı olarak gerçekleştirilir. Öncelikle, ekim yapılacak olan bölgenin uygun olup olmadığını anlamak için bazı konsültasyonlar gerçekleştirilir. Yapılan incelemeler sonucunda DHI veya FUE gibi yöntemlerden hangisinin saç yapınıza uygun olacağı belirlenir.
 
DHI yöntemi kullanılarak yapılan operasyonlar sırasında Choi kalemleri kullanılır. Oldukça ince uçlara sahip olan bu kalemler ile donör bölgeden kökler alınır ve bekletilmeden ekim yapılacak alana aktarılır. Bu aktarım sırasında köklerin hasar görmemesi için dikkatli ve özenli bir çalışma yapılması gereklidir.
Operasyon sırasında herhangi bir ekstra kesi açılmaması nedeniyle iyileşme süreci çok daha hızlı olmaktadır. Doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve gereken bakımları doğru şekilde yapmanız durumunda kısa sürede günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.
DHI Saç Ekiminin Avantajları ve Dezavantajları
DHI saç ekiminde hem bazı avantajlar hem de dezavantajlar bulunmakta. Saç yapınıza bağlı olarak değişebilecek bu durumlar nedeniyle konsültasyonun doğru yapılması ve sizin için en uygun yöntemin belirlenmesi çok önemlidir. Bu tekniğin bazı avantajları şu şekilde sıralanabilir;

  • İşlem sırasında kullanılan Choi iğneleri veya diğer cihazlar herhangi bir kesiye ihtiyaç duymaz. Bu nedenle yara izi ortaya çıkmaz.
  • Saç kökleri doğrudan aktarıldığı için bozulma ihtimali daha düşüktür.
  • Diğer yöntemlere kıyasla daha hızlı iyileşme görülebilmektedir.
DHI yöntemi ile yapılan saç ekimlerinde bazı dezavantajlar ise aşağıdaki gibidir;
  • Operasyon diğer yöntemlere göre çok daha uzun sürmektedir. FUE gibi teknikler ile ( FUE Saç Ekimi tekniği hakkında bilgi almak için https://www.lalesacekimi.com/fue-sac-ekimi/ adresini ziyaret edebilirsiniz)  bir günde tamamlanabilen ekim operasyonu bu teknikle birkaç güne kadar uzayabilir.
  • DHI tekniği ile yapılan saç ekimlerinde işlem maliyeti diğer yöntemlere kıyasla daha yüksektir.
  • Saç kökü kalınlığı, saç uzunluğu gibi faktörler nedeniyle DHI tekniği herkes için uygun bir yöntem olmayabilir.
DHI Saç Ekimi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
DHI tekniği ile yapılan saç ekimlerinde saç kökleri herhangi bir kanal açılmadan doğrudan aktarılarak operasyon gerçekleştirilir. Bu işlem sırasında, doktorun ve operatörlerin tecrübesi, bilgisi mutlaka yüksek olmalıdır. Doğal bir görünüm elde edebilmek için ekim yönü doğru belirlenmeli, saç kökleri uygun sıklıklarla yerleştirilmelidir.
İster DHI ister FUE yöntemi olsun, profesyonel bir ekip tarafından yapılan operasyonlarda yüksek başarı oranıyla, doğal bir görünüm elde edebilmek mümkün. Uzun yıllardır bu alanda elde ettiği tecrübesi, dünyanın dört bir yanından gelen hastalarına sağladığı yüksek başarı oranı ve son teknoloji yöntemlerindeki bilgisi ile İstanbul saç ekimi merkezi Lale Saç Ekimi aradığınız doğal görünümü ve sağlıklı saçları sunmaya hazır!