Vali Gökmen Çiçek pandemi şartları nedeniyle hız kesmek zorunda kaldıkları çalışmalarına, gerekli tüm önlemleri alarak yeniden hız ereceklerini belirterek, “Kaybedecek vaktimiz yok” dedi

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Vali Gökmen Çiçek pandemi şartları nedeniyle hız kesmek zorunda kaldıkları çalışmalarına, gerekli tüm önlemleri alarak yeniden hız ereceklerini belirterek, “Kaybedecek vaktimiz yok” dedi

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile basın mensupları Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’i ziyaret ettiler.

BASINDAN VALİ’YE TEŞEKKÜR
Pandemi sürecinde basın mensuplarının çalışma koşullarını, medya camiasının ilimizdeki sorunları ve çözüm yollarının ele alındığı toplantıda Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “Afyonkarahisar’daki basın mensuplarımızın halkımıza doğru, güvenilir ve hızlı haber akışı çabalarını desteklemek adına biz de ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Basın mensuplarımızın bu yöndeki tekliflerini, fikirlerini değerlendireceğiz” dedi. Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Küçükkurt ise, göreve geldiğinden bu yana basın mensuplarının çalışmalarına katkı sunan Vali Gökmen Çiçek ve Valilik personeline teşekkür ederek, “Basın mensuplarının çalışmalarına yönelik katkıları ve hassasiyetleri nedeniyle Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı şekilde Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarmamız ve Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz mensuplarına da teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Sayın Valimize aktardığımız taleplerimizin kısa sürede sonuca ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

“YENİDEN GAZA BASIYORUZ”
Basın mensuplarıyla gündeme dair sohbette bulunan Vali Gökmen Çiçek, “Bu hafta itibariyle yeniden gaza basıyoruz” dedi. Pandemi şartları nedeniyle yapamadıkları bir çok çalışmayı bu haftadan itibaren yeniden hayata geçirmeye çalışacaklarını belirten Vali Gökmen Çiçek, “Görevdeki 120 günümüzü önümüzdeki günlerde sizlerle bir araya gelerek değerlendirmek istiyoruz. Daire müdürlerimizle de bunu yapabiliriz. Bu haftadan itibaren yeniden gaza basıyoruz. Pandemi şartları biraz hızımızı kesmişti, ama boşa geçirecek zamanımız yok. Gerekli önlemleri alarak çalışmalarımıza yeniden hız kazandırmayı amaçlıyoruz. Afyonkarahisar’da tarihin en uyumlu dönemini yaşıyoruz diyebiliriz. Milletvekillerimiz, Belediyemiz, İl Genel Meclisimiz, Emniyetimiz, Jandarmamız, Vali Yardımcılarımız, kurum müdürlerimiz ve basın ile tam anlamıyla uyum ve birliktelik içerisindeyiz. Bunun Afyonkarahisar’a çok şeyler kazandıracağına inanıyorum” dedi.

SPOR VE TURİZM ÖNCELİKLİ
Sinanpaşa Spor Lisesi için, Bolvadin’de büyük bir Kapalı Spor Salonu yapılması için yeni ödenekler geleceğini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Emre Gölü yanında bulunan 30-40 bin metrekarelik bir alanda at çiftliği kuracağız. Atlı geziden tutun da binicilik eğitimlerine kadar hepsini planlıyoruz. Örneğin Emre Gölü çevresinde Frig Vadisi’nde sıcak hava balonları bu yıl mutlaka uçmalı hedefindeyiz” dedi.

Afyonkarahisar’ın tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak için programlarının hazır olduğunu bu yönde çalışmaya devam edeceklerini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Ben Afyonkarahisar’ın bu kadar güzel bir yer olduğunun farkında değildim. Gelen konuklarımdan da hep aynı görüşleri alıyorum. Afyonkarahisar’ın güzellikleri, zenginlikleri, varlıkları bilinmiyor, tanınmıyor. Ayazini bölgesine 1 ay sonra turist akınının başlayacağını düşünüyorum. Vali Yardımcımız Mehmet Boztepe gecesini gündüzünü orada geçiriyor. Misafir Karşılama Merkezi’nin ardından orada bir çok çalışma yapıyoruz” dedi.

TARİHİ KENT DOKUSUNA ÖZEL ÖNEM VERİLECEK
Afyonkarahisar şehir merkezinin tarihi kent dokusuna yönelik de çalışmalar yapacaklarını belirten Vali Gökmen Çiçek, sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile ilgili ihalelerin yapıldığını, bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

 Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in de tarihi kent dokusu ile ilgili önemli gikirleri ve çalışmaları olduğunu belirten Vali Gökmen Çiçek, “Sağolsun Belediye Başkanımız bu konuya çok özen gösteriyor. Afyonkarahisar’ın tarihi konaklarla ilgili varlığını iyi değerlendirmeliyiz. Günlük yaşamı ve ziyaretçi yoğunluğunu o bölgeye çekmeliyiz. Bunun için değişik fikirlerimiz ve çalışmalarımız var. Örneğin Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in hayata geçirmek istediği bir projesi var. Aslınrda bunu Başkanımız açıklasa daha iyi olurdu. Ama ben biraz anlatayım siz detay bilgiyi yine Belediye Başkanımızdan isteyin. Biz de bu çalışmayı yürekten destekliyoruz. Millet Hamamı zamanında çok güzel restore edilmiş ve geri kazanılmış. Ama bugün tam olarak verimli kullanılamıyor. Mülkiyeti Özel İdare’de. Millet Hamamı’nı Belediyemize devredeceğiz. Belediye Başkanımız Mehmet Bey orada çok güzel bir kahvaltı salonu ya da gastronomi merkezi oluşturmayı planlıyor. Başkan Bey’in bu düşüncesi oraya bir hareket getirecektir. Millet Hamamı o zaman ziyaretçilerin uğrak noktası olacak, tarihi bina kentin turizmine daha iyi hizmet edecektir. Bunun gibi yeni yeni fikirler gündemde” dedi.

KADIN KÜLTÜR EVLERİ ÜRETİME BAŞLIYOR
Afyonkarahisar genelinde Kadın Kültür Evleri’nin kurulup geliştirilmesi için çabalarının süreceğini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Kadın Kültür Evlerimizin her birinde ayrı ayrı ürünler üretilecek. Sultandağı deri çanta, Çobanlar deri cüzdan, Şuhut mermer el işlemeleri üretecek mesela. Bu ürünleri ana yol güzergahlarında kuracağımız merkezlerden satışa sunacağız. Kadın Kültür Evleri projemizin tüm Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. Şimdiden Uşak, Erzincan ve Düzce bizim çalışmalarımızı inceleyerek benzerini hayata geçirmeye başladılar bile. Şehir merkezinde de tarihi konaklarda bir kadın kültür Evi kurmayı planlıyor ve araştırıyoruz” dedi.

İLCELERLE BAĞIMIZ GÜÇLENECEK
Afyonkarahisar il merkezi ile ilçeler arasındaki maddi ve manevi bağları güçlendirmeye yönelik hedeflerinde sapma olmadığını kaydeden Vali Gökmen Çiçek, “İl merkezimizin ilçelerimizle olan bağını güçlendirmek için çalışıyoruz. Geçen gün Dazkırı’ya yaptığımız ziyaretten çok olumlu kazanımlarla döndük. Dazkırı sivil toplumuyla, özel sektörüyle Afyonkarahisar’da yapılan çalışmalara destek vermeye hazır. Bunun olumlu sonuçlarını almaya başladık bile. Mesela Afyon Eğitim Vakfımız için Dazkırı’daki sanayi kuruluşlarımız burs taahhütlerinde bulundular. Bunlar bizi sevindiren, çalışma azmi veren gelişmeler. Emirdağ’da merkezle olan bağın güçlenmesinin bir göstergesi olarak “Eskişehir caddesi” olan caddenin ismi Afyon Caddesi oldu mesela” dedi.

AFYON ARTIK BİR SPOR KENTİ
“Sporla ilgili çok ciddi çalışmalarımız ve yatırımlarımız olacak” diyen Vali Gökmen Çiçek sözlerini şöyle tamamladı: “Afyonkarahisar için “Spor kenti” imajı oturmuş durumda. Bu işe daha çok önem vereceğiz. Afyon’u temsil eden kulüplerin şirketleşmesi kesinlikle olmalı diye düşünüyoruz. Bunun için de gereken desteği sağlayacağız.”