Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejinde uzaktan eğitim yakından takip sistemi devam ediyor...

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejinde uzaktan eğitim yakından takip sistemi devam ediyor...



Uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin yanında olmak ve onlara okulda olduğu gibi eğitim ve öğretimi tam anlamı ile vermek çok önemli bir hal aldı. Ücretsiz kolej eğitimi veren Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji bu süreçte uzaktan eğitim yakından takip sistemi ile öğrencilerine en iyi hizmeti sunmaya devam ediyor.

İlimizde ücretsiz kolej eğitimi veren Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji bu süreçte uzaktan eğitim yakından takip sistemi ile öğrencilerine en iyi şekilde eğitim vermeye devam ediyor. 100’ün üzerinde öğretmeni ile uzaktan eğitim çalışmalarını yaptıklarını belirten Okul Müdür Yardımcısı İshak ATCI ve Müdür Yardımcısı Samet SÖNMEZ gazetemize uzaktan eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

EĞİTİM DERSLERİNİ ONLİNE OLARAK VERİYORUZ
Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Müdür Yardımcısı İshak ATCI; “Haftada 1200 saat uzaktan eğitim derslerini online olarak veriyoruz. Tüm seviyelerdeki öğrencilerle, uzaktan eğitim derslerinde MEB müfredatı doğrultusunda zümre kararı ile derslerin doküman, video ve sunum materyalleri paylaşılıyor. Öğrencilerin akademik olduğu kadar uygulamalı dersler alanındaki gelişimlerinin uzaktan eğitimde de eksiksiz devam edebilmesi amacıyla Mesleki alan dersleri, ilgili alanlardan uygulama örnekleri ile online yapılıyor. Öğrenciler tüm branşlarda, ders notlarına ve özetlerine online ortamda ulaşabiliyorlar.  Sınav grubu öğrencileri için; sunum, görsel hedef belirleme, tercihler, öğrencinin bilgi düzeyini ölçme çalışmaları, deneme sınavları (TYT-AYT) vb. online çalışmalar yapılıyor. Danışmanlarımız belli  periyotlar ile hem öğrenci hem de velilerimiz ile görüşerek oluşabilecek problemleri önceden çözmemizde bize yardımcı oluyorlar. “dedi

ÖĞRENCİLERİMİZİ TAKİP EDİYORUZ
Kolejde bulunan Elektrik – Elektronik Teknolojisi Alanı, Makine Teknolojisi Alanı, Gıda Teknolojisi Alanı, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Alanında yer alan öğretmenlerimiz; öğrencilerin de uygulamalı meslek derslerinde atölyeler üzerinden eğitim yaparak öğrencilerin bir aksaklık yaşamamasını sağlıyor.

Tüm sınıflara bütün derslerden maksimum sayıda online ders verdiklerini belirten Kolej Müdür Yardımcısı Samet SÖNMEZ; öğrenciler ile öğretmenler online derslerle iletişimlerini devam ettiriyorlar. Öğretmenler kullandıkları dokümanların tümünü öğrencilerle paylaşıyor. Aynı zamanda rehber, sınıf ve danışman öğretmenler bu alanda birlikte çalıştıkları öğrencileriyle bire bir görüşmelerini yapıyor ve öğrencilerin yoklamaları yine bu alanda takip ediliyor.

Uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilerimizi ödevlendirmeye devam ediyoruz. Ödevler, sistem üzerine yüklenen ders içerikleri alanında veriliyor. Öğrenciler kendilerine iletilen doküman ve baskılı materyallerle çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmaları tamamlayan öğrenciler, çalışmalarını danışman öğretmenleri ile paylaşıyorlar. Konu kavrama testleri sistem üzerinden online olarak yapılıyor. Belirlenen zaman çizelgesi içinde yapılan testlerin sonuçları kısa zamanda alınarak doğru ve yanlışlar görülebiliyor. Öğrenciler soru çözüm videolarını izleyerek doğru ve yanlış cevap verdikleri soruların analizini yapabiliyorlar. Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji öğrencileri online deneme sınavlarına katılarak çözümlerini ve genel durumlarını aynı akşam rapor olarak alabiliyorlar. Öğrenciler, çoktan seçmeli sınavlardaki başarılarını görebiliyor, aynı zamanda açık uçlu sorularla kendilerini geliştiriyor ve öğretmenleriyle birlikte cevaplarını kontrol edebiliyorlar.

Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji olarak eğitimi uzaktan veya yüz yüze diye ayırmadan bir bütün halinde görüp şartlar ne olursa olsun eğitim kalitemizi en üst düzeyde tutmaya devam ediyoruz.”dedi