ING Basketbol Süper Ligi'nin 12. hafta mücadelesinde HDI Sigorta Afyon Belediyespor, kendi evinde Galatasaray'ı 97-80 mağlup etti.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

ING Basketbol Süper Ligi'nin 12. hafta mücadelesinde HDI Sigorta Afyon Belediyespor, kendi evinde Galatasaray'ı 97-80 mağlup etti.
 

ING Basketbol Süper Ligi’nde HDI Sigorta Afyon Belediyesi, evinde Galatasaray karşısında 22 sayı öne geçip yakalansa da son çeyrekte 30 sayı atarak karşılaşmayı 97-80 kazandı. Chris Wright 27 sayı, 11 asistlik performansıyla galibiyette önemli rol oynadı.
 

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında sahanın mutlak hâkimi HDI Sigorta Afyon Belediyesi idi. Tüm parçalarını gereken anlarda devreye sokan ev sahibi ekip, çok rahat geçilen sarı-kırmızılı oyuncular karşısında sürekli pota altına atak etti. Afyon takım halinde 6 kez elden top çalınca fast-break sayıları da geldi ve ilk 10 dakika Afyon Belediyesi’nin 33-20’lik üstünlüğüyle sona erdi. Paco Cruz 3 üçlük ve 4 asistlik performansıyla bu periyodu domine eden başlıca isimdi.

Cruz’un yayın gerisinden yakaladığı ritim ikinci çeyreğin başında Afyon forması giyen bütün kısalara yansırken ev sahibi ekipten doğru saha içi yerleşiminin sonucunda art arda isabetler geldi. Bu dakikalarda zorlama denilebilecek şutlar dahi temponun ve yakalanan havanın etkisiyle Afyon lehine sayıya dönüştü. 15 dakikada gelen 7/9’lik üçlük isabet oranı tabeladaki 22 sayılık farkı açıklayan değişkenlerden yalnızca biriydi (49-27). 

Periyodun kalan bölümünde Galatasaray maçta ilk reaksiyon verdi ve savunma tarafında Göksenin Köksal’ın, hücumda ise Barış Ermiş’ın etkisi skora doğrudan yansıdı. Barış’ın sarı-kırmızılıların saha içi lideri ve ikili oyun yönlendiricisi olarak maça dokunuşu 9-0’lık seriyi beraberinde getirdi. HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nde kısaların bireysel çözümler araması ve bitiricilik konusunda yaşanan panik farkın devre bitiminde 10 sayıya düşmesine sebebiyet verdi. 20 dakika geride kalırken tabelada 55-45’lik Afyon üstünlüğü vardı.

İlk yarı sonunda iki takım da on dörder asist yaparken (Barış Ermiş 7, Chris Wright 6) Afyon Belediyesi 5, Galatasaray ise 10 kez topu kaybetti.

Afyon Belediyesi ikinci yarıya iki kolay basketle başlasa da top kayıplarının ardından Yiğit Arslan’ın geçiş oyunu üzerinden bulduğu üçlükler Galatasaray’ın bu defa geri adım atmayacağının sinyalleri gibiydi. Çeyrek boyunca önceliğini savunmada kolay eksilmemeye veren sarı-kırmızılılar, adam değişerek Afyon kısalarının boşluklara atak etmesini oldukça zorlaştırdı. Galatasaray’ın bu bölümde pas kanallarını da kontrol etmesiyle fark yavaş yavaş kapandı ve çeyrek sonunda konuk ekip öne geçti (67-68). Tyus bu anlarda ikili oyun bitirişindeki becerisiyle pota altını Galatarasay adına madene çevirirken Göksenin savunma tarafında takımı ilk yarıya kıyasla oldukça yukarı çekti.

HDI Sigorta Afyon Belediyesi, son çeyrekte Cruz’un top kontrolündeki yükünü Wright’ın bire birleriyle oldukça hafifletirken bu noktada driplinglerin azalması ve hücum süresi sabırla kullanıldıktan sonra topun bitirici oyuncuya gelmesi ev sahibi adına en kritik noktalardan biriydi. Bu anlarda Galatasaray’ın savunma direnci giderek düşerken hücumda acele kararlar alınınca tempoyu ve maçı tamamen kontrolü altına alan HDI Sigorta Afyon Belediyesi son 2 dakikada farkı 15’ çıkarttığı maçı 97-80 kazandı.

Öne çıkanlar…
HDI Sigorta Afyon Belediyesi: Chris Wright (10/14 ikilik) 27 sayı, 11 asist, 7 top kaybı; J.P. Macura 21 sayı, 7 ribaund; Paco Cruz 19 sayı (5/10 üçlük), 6 asist; Paul Leissner 14 sayı, 5 ribaund

Galatasaray: Alex Tyus 19 sayı (9/13 ikilik), 7 ribaund; Brock Motum 14 sayı, 6 ribaund; Yiğit Arslan 14 sayı (4/5 üçlük), 4 asist; Barış Ermiş 4 sayı, 4 ribaund, 10 asist, 5 top kaybı; Göksenin Köksal 7 sayı, 3 asist, 3 top çalma

(Detaylar basketfaul'den alınmıştır)

1.P: 33-20
2.P: 22-25 (55-45)
3.P: 12-23 (67-68)
4.P: 30-12