Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ve Cumhur İttifakının önemine değindi.  

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde konuşan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ve Cumhur İttifakının önemine değindi.  

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 52 yıldır iç ve dış güçlere karşısında durduğunu ve durmaya devam edeceğini Belirten Milletvekili Taytak, “Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettiği gibi, Cumhur İttifakı, Türkiye'nin yegane umududur” dedi.



Demokrasinin ve Cumhuriyetin özüne uygun bu reformun sahibinin bizzat milletin kendisi olduğunu vurgulayan Milletvekili Taytak, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak tarihimizden ve geleneğimizden gelen bu yapının sağlıklı işlemesini ve vatandaşlarımızın idareden kaynaklanan mağduriyetlerinin süratle giderilmesi bakımından önemsiyoruz ve takip ediyoruz. Değerli milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, tüm kurumlarımızın kendi alanına yoğunlaşmasına imkan sağlamıştır. Elbette böylesine köklü yönetim sistemi değişikliğinin ideal uygulama seviyesine gelmesi vakit alacaktır. Ama her geçen gün yasama, yürütme ve yargının yeni sistem doğrultusunda kendini geliştirdiğini görmekteyiz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, amaç olarak, bölgesel ve küresel krizlere karşı daha etkin, daha hızlı ve daha kapsamlı refleksler verebilme imkânına sahip bir devlet anlayışını benimsemiştir. Demokrasinin ve Cumhuriyetin özüne uygun bu reformun sahibi bizzat milletin kendisidir. 15 Temmuz gecesi millî iradenin üstünlüğü ilkesinin bedelini kanlarıyla ödeyerek, dünya demokrasi tarihine geçen büyük Türk Milleti ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında milletimiz tarafından meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı, her türlü tuzak, saldırı, oyun ve ihanetin karşısında şerefli mücadelesini sergilemeye devam edecektir.”

“Uluslar arası kuruluşlar sınıfta kalmıştır”
Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve NATO gibi uluslarası kuruluşların sınıfta kaldığını belirten Taytak, “Sayın milletvekilleri, millet olarak uzun yıllardır olağanüstü gündemlere şahit olmaktayız. İkinci dünya savaşı sonrasında kazanan ülkeler tarafından kurulan siyasi, ekonomik ve uluslararası düzen artık her alanda çatırdamakta ve insanlık kendisine yeni çareler aramaktadır. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve NATO gibi uluslarası kuruluşların, Ortadoğu’da yaşanan devlet ve terör örgütü katliamlarına, bozulan siyasal yapılara, dünyada oluşan gelir adaletsizliğine ve bunların sebep olduğu göç ve mülteci krizlerine karşı çare olmadığı görülmüştür. Daha sonra sadece bölgemizi ve ülkemizi değil, tüm dünyayı kasıp kavuran coronavirüs salgınında yine bu kuruluşlar ve dünya sağlık örgütü, gerek sağlık sistemleri, gerek ekonomik düzenlemeler ve gerekse toplumsal sorunların çözümü noktasında yine başarısız olmuştur. Mevcut küresel düzenin tüm insanlığı kapsayacak ve birleştirecek şekilde işleyişinden sorumlu olan tüm yapıların hemen hemen tamamı sınıfta kalmıştır. Dünyanın yaşadığı yeni krizler, yeni sınamalar ve yeni ihtiyaçlar karşısında etkisiz kalan bu kurumlar ve gelişmiş diye ifade edilen pek çok ülke corona krizinde kendi vatandaşlarına dahi fayda sağlayamamıştır.”

“MHP olarak dik durduk, durmaya da devam edeceğiz”
“Ülkemizin göz bebeği olan kurumlarımızı, ordumuzu ve verilen bağımsızlık mücadelesini yıpratmak için, dışarıdan aldıkları talimatları uygulayan kim olursa olsun, Milliyetçi Hareket Partisi olarak 52 yıldır onların karşısında durduk, durmaya da devam edeceğiz” diyen Taytak, “Türkiye, inançları, batının tarihsel hesapları ve sahip olduğu doğal kaynakları nedeniyle bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu, son 20 yılda tüm küresel krizlerin yaşandığı bir coğrafyanın tam merkezinde bulunmaktadır. ABD’nin işgal ettiği Irak, yıllardır iç savaş yaşayan Suriye, ABD ile yıllardır soğuk savaş halinde olan İran, 30 yıldır Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan, batının her yüzyılda bir önümüze sürdüğü şımarık çocuğu Yunanistan, kuzeyde Rusya, Doğu Akdeniz’ de yine küresel bir sorun olan Kıbrıs ve Libya. Kalıcı barışa ve huzura kavuşmaması için bilerek istikrarsız bir bölge haline getirilmeye çalışılan bu coğrafyada, kendi göbek bağımızı kendimizin kesmek zorunda olduğu ortadadır. Bu anlayış ile hareket eden Azerbaycanlı ve Kuzey Kıbrıslı soydaşlarımızda dayatılanın karşısında tek ses, tek nefes, tek yürek halinde dik durmuşlardır. Sınır ötemizde bu denli çetin bir dönemden geçerken, ülkemizde de terör örgütleriyle, onların siyasal uzantıları ve etki ajanları ile de çok ciddi mücadeleler verilmektedir. Ülkemizde, yeni ABD Başkanının seçilme sürecini, Amerika’nın ve Avrupa Birliği’nin yaptırım tehditlerini hevesle bekleyen, denizlerde gemilerimizin basılmasını, coronadan her gün binlerce ölüm haberi gelmesini isteyen, Oruç Reis ve Fatih gemilerinin başarısından rahatsız olan bir yapı ile karşı karşıyayız. Ülkemizin göz bebeği olan kurumlarımızı, ordumuzu ve verilen bağımsızlık mücadelesini yıpratmak için, dışarıdan aldıkları talimatları uygulayan kim olursa olsun, Milliyetçi Hareket Partisi olarak 52 yıldır onların karşısında durduk, durmaya da devam edeceğiz.”

“ Cumhur İttifakı, Türkiye'nin yegane umududur”
“Cumhur İttifakı, Türkiye'nin yegane umududur diyen Taytak,”İşte bunun için, Liderimiz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin ifade ettiği gibi, Cumhur İttifakı, Türkiye'nin yegane umududur. Cumhur İttifakı yaşayacaktır, reformları bir bir hayata geçirecektir, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türk milletinin geleceğinin mimarı olacaktır.  Milliyetçi hareket Partisi’nin iktidar için boyunlarını başka ülkelere uzatanlarla mücadelesi Türk milleti var oldukça sürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken,  bütçenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, gazi meclisi ve yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.”