Afjet Afyonspor Teknik Direktörü Özgür Zengin Anagold 24Erzincanspor karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Afjet Afyonspor Teknik Direktörü Özgür Zengin, Anagold 24Erzincanspor karşılaşması sonrasında açıklamalarda bulundu.

Özgür Zengin, şunları söyledi:


"Yönetim, ligin başlamasına üç gün kala, teknik ekip olarak bizler ise iki gün kala göreve başladık. Ligin ancak dördüncü haftasına kadar kurduğumuz kadro ile şu ana kadar 12 maçta 17 puan topladık. Bu 12 maçta, 1,5 puan ortalaması yakaladık ki böyle devam etmesi durumunda geçen sezonun play-off puanını geçiyoruz.

Geçen sezon bu takım ilk devreyi 22 puanla tamamladı. Bu sezon daha altı maçımız var ve altıncı sıradaki takımla aramızda iki puan fark var.

İlk devre için hedefimiz minimum 26-27 puanda bitirmek.

Futbolda kadro istikrarını yakalayıp bu kadar kısa sürede play-offlara oynamak çok kolay değil. Kadromuzda oynattığımız 18,19,20 yaşlarında dört oyuncumuz var. Yarışırken aynı zamanda kulübün geleceğine de yatırım yapıyoruz.

Bu zorlu Covid sürecinde, Yönetimimiz şu ana kadar müthiş bir özveri ile çalışarak üzerine düşen tüm görevleri fazlasıyla yapıyor.

Antrenman bilimi yüklenme prensiplerine bakacak olursak ilk 10 haftadan sonra bu düşüşü yaşayan onlarca takım var. Bu düşüş, üç hatta dört hafta sürebiliyor.
3 puanlı sistemde daha önce yakaladığımız seriyi Urfa maçıyla birlikte tekrar sürdürmeyi hedefliyoruz.

Geçen hafta oynadığımız Maraş maçındaki kötü futbolumuz kabul edilemez. Oyuncularım ve teknik ekip olarak bizler bunun farkındayız.

Erzincan, geçen sene şampiyon olmuş, kadro istikrarını koruyarak nokta transferlerle sezon hazırlık sürecini iyi geçirmiş, grubumuzdaki en iyi takımlardan biri.
Takımımız mücadele olarak iyi bir müsabaka oynadı. Özellikle 4-5 net pozisyonun olduğu ikinci yarıdaki futbol ve mücadeleden çok memnunum. Kaybedebilirdik de bu önemli değil. Oyuncularımın her maçta bu oyun karakterini ortaya koymaları çok daha önemli diye düşünüyorum.

Taraftarlarımız ve camiamız merak etmesin. Ligin henüz üçte birlik bölümü tamamlandı. 36 maçlık maraton sonunda play-off hedefimize ulaşacağız."