Milli Mücadelenin 100. yılında Türk Ocakları Afyonkarahisar Şubesinden "Ziya Gökalp Hatıra Ormanı..."

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Milli Mücadelenin 100. yılında Türk Ocakları Afyonkarahisar Şubesinden "Ziya Gökalp Hatıra Ormanı..."



Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Yavuz Osman BİRDANE, ağaaç dikme etkinliği ile ilgili basın açıklamasında şunları söyledi:



"23 Nisan 1920’de açılan TBMM’nin 100. yılındaki "Millî Hâkimiyet Kutlamaları” çerçevesinde kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü ve Türk Ocakları tarafından ormanlarımızın artırılması için yapılan protokolle, Türklüğe hizmet etmiş ve bir yönüyle Türk Ocaklarında faaliyette bulunmuş büyüklerimizin adının verileceği Hatıra Ormanları kurulması kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda Türk ocakları Afyonkarahisar şubesi olarak ta  Mustafa Kemal Atatürk'ün "fikir babam" dediği "Vatan ne türkiyedir Türklere,  ne Türkistan vatan, büyük ve müebbet ülkedir: Turan" diyen "Türkçülüğün Esasları", "Kızıl Elma" gibi eserleri bulunan ve Türk ocaklarının kurucuları arasında da bulunan  büyük fikir ve düşünce adamı Türk milliyetçisi Ziya Gökalp ın ismi verilen Milli mücadelenin 100. yılında "ZİYA GÖKALP" hatıra ormanı kurulmasına karar verilmiştir.

Biliyoruz ki orman demek, zenginlik demek sağlık demek, temiz hava demek su demek kısacası hayat demek vatan demektir. Gelecek nesillerimize yemyeşil ve verimli bir ülke bırakmak istiyorsak fırsatını bulduğumuz her an ağaç dikmek gerekir.

Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin”. diyen peygamberimizin öğüdünü yerine getiriyoruz

Ormanlarımızın sayısını artırmak vatan borcumuzdur. Hain teröristlerin çıkardıkları orman yangınlarına inat binlerce fidan dikimi gerçekleştirip vatanı yemyeşil ve zengin kılmak boynumuzun borcudur. 

Aslında biz bu dikimi malum salgın nedeniyle istediğimiz şekilde gerçekleştiremiyoruz. Özellikle Gençlerimizle dikmeyi arzuluyorduk ama maalesef salgın engel oldu. İnşallah daha sonra bu eksiğimizi kapatacağız.

Fidan dikimine katkıları olan arkadaşlarımıza ve özellikle Orman İşletme Müdürümüz, şefimize ve Orman işletme çalışanlarına teşekkür ederiz."