Bir taraftan rutin programlarına devam eden Vali Gökmen Çiçek, diğer taraftan göreve geldiğinde başlattığı projelerini ve yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek takibini yapıyor.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Bir taraftan rutin programlarına devam eden Vali Gökmen Çiçek, diğer taraftan göreve geldiğinde başlattığı projelerini ve yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek takibini yapıyor.

İhsaniye ilçesinde “ilk görüşte aşık oldum” diyerek tanımladığı Frig Vadisi ve Ayazini Köyü’nde Vali Yardımcıları Nurullah Kaya, Dr. Mehmet Boztepe ve Mehmet Keklik ve Kaymakam Semih Doğanoğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, projeler hakkında bilgiler aldı.

Herkesin Görmek İçin Can Attığı Yer Olacak

İlk olarak Ayazini Köyü’nde bulunan yöresel ürünlerin sunulacağı restoran ve kafe yapılması planlanan Taşhan’da incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek: “Tarih ile gündelik yaşamın iç içe geçtiği ancak doğal yapının bozulmadığı bu güzel köyümüzü mutlaka ama mutlaka herkesin görmek için can attığı bir yer haline getireceğiz. Hayranlık uyandıran bir güzelliği var Ayazini Köyü’nün. Bu bölgeyi canlandırmak ve turizmin merkezi haline getirebilmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Ayazini Rengârenk Olacak

Ayazini Köyü’nde başlayacak restorasyon çalışmalarını da inceleyen Vali Gökmen Çiçek, sokak restorasyonları ile evlerin renklendirilmesi ve bölgenin hareketlenmesi için yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu. Köyde bir sokakta restorasyon çalışmalarına başlanacak ve kısa sürede tüm Ayazini rengarenk olacak.

Emre Gölü Çevresi Güzelleşiyor

Emre Gölü, Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi projesi kapsamında bölgede devam eden inşaat çalışmaları ile çevre peyzaj düzenlemelerini yerinde inceleyen Vali Gökmen Çiçek, projede gelinen aşama ve bundan sonraki süreçte izlenecek yol haritası konusunda Vali Yardımcıları ile istişarelerde bulundu.

Seyir Terasından Frig Vadis’ni İzledi

Bir bakışta insanı kendisine hapseden, büyüleyici güzelliği ile doyumsuz seyir sunan 3 bin yıllık geçmişin izi Frig Vadisi’nde bulunan ve seyir terası olarak planlanan alanda incelemeler yapan Vali Gökmen Çiçek, buradan Frig Vadisi’ni izledi.

Kral Midas’ın Silueti Hakkında Bilgi Aldı

Son olarak Üçlerkayası Köyü’ne geçen Vali Gökmen Çiçek burada Frig Vadisi Organik Köy Evi’ni de ziyaret ederek yapılacak çalışmalar ve ziyaretçilere verilecek hizmetler hakkında bilgiler aldı. Tarih ve doğanın muhteşem uyumunun göz kamaştırdığı Üçlerkayası Köyü ve çevresinde bulunan Bizans dönemine ait kaya yerleşimleri, anıtsal  mezar odaları ile Kral Midas'ın kayaya oyulmuş siluetini de inceleyen ve anıt mezarlar ile Midas’ın silueti hakkında bilgiler alan Vali Gökmen Çiçek,  Üçlerkayası Barajının yanında bulunan tarihî balıklı pınarı mevkiini de inceleyerek ziyaretini tamamladı.