CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması:

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün basın açıklaması:



"Uzun süredir ülkenin ve ekonominin doğru yönetilmediğini dile getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Biz bunu eleştiri olsun diye söylemiyoruz. Tüm vatandaşlarımız gibi TÜİK verilerine bakıyoruz, piyasalara, döviz kuruna, enflasyona bakıyoruz ona göre söylüyoruz. 




Merkez Bankası başkanı Çetinkaya, 2019 yılının Temmuz ayında Cumhurbaşkanı tarafından “laf dinlemiyordu” diyerek görevden alınmış, yerine Murat Uysal atanmıştı. Henüz 1 buçuk yıl olmadan onu da görevden alıp yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ı atadı. 



Akp genel başkanı Erdoğan, daha düne kadar “bakan Albayrak’ın çok başarılı olduğunu, ekonominin adeta uçuşa geçtiğini” söylüyordu. Öyle olmadığını görmüş olacak ki bakan Albayrak, eşi benzeri görülmemiş bir yolla, Instagram aracılığıyla istifa ettiği duyurarak görevinden ayrıldı. 



Boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na da Lütfi Elvan atandı. 



Son aylarda yükselişe geçen döviz kurları, altın fiyatları hızla düşüşe geçti. Piyasalarda alışılmadık bir dalgalanma yaşandı. Yaşanıyor. 



Aslında değişen hiçbir şey olmadı. Sadece kişiler değişti. Sistem aynı sistem. Değişen bişey olmadı çünkü yönetim anlayışı değişmedi. Tek adam rejiminde, “emir verenin anlayışı” değişmediği sürece, istediğiniz kadar başkan değiştirin bakan değiştirin, değişen bir şey olmaz. 



Evet değişen bişey yok. Piyasalar yine ateş pahası. Yine vatandaşın mutfağında yangın var. Dolayısıyla günübirlik değişiklikler vatandaşa zarar veriyor. 



Döviz, altın, enflasyon yükseldiğinde bunun “dış güçlerden” kaynaklandığını savunan anlayış, düşüşe geçince “iktidarın başarısı” demeye başladı. Ancak istikrar olmayınca güven de olmuyor. Vatandaş artık iktidara güvenmiyor. 



Hiç zaman kaybetmeden bu israf düzenini bırakıp, tüketim ekonomisinden, üreten ekonomiye geçilmesi gerekir. "