SP’li Orhan Arslan’dan, MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal'ın kendilerine yönelik “Ülkücülerin çelik yumruğunu tepelerine inmesini istemiyorlarsa sayın genel başkanımız Devlet Bahçeliye dil uzatmayı kessinler yoksa kendileri için iyi sonuçlar doğurmayacaktır” sözlerine cevap...

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

SP’li Orhan Arslan’dan, MHP Merkez İlçe Başkanı Fahri Fevzi Kartal'ın kendilerine yönelik “Ülkücülerin çelik yumruğunu tepelerine inmesini istemiyorlarsa sayın genel başkanımız Devlet Bahçeliye dil uzatmayı kessinler yoksa kendileri için iyi sonuçlar doğurmayacaktır” sözlerine cevap...





İŞTE O AÇIKLAMA:

   İzmir’de yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Evini kaybeden vatandaşlarımıza sabırlar diliyorum. Depremzedelere yardım etmek için gayret gösteren herkese kolaylıklar diliyorum. Hiçbir yardıma gücümüz yetmese bile depremzedelerin yerine kendimizi koyarak en azından dua etmemizi istirham ediyorum. Allah yardımcıları olsun.



   HES KODU GEREKSİZ EZİYET, T.C. KİMLİK NO’SU AYNI İŞLEVİ YAPAR.

   Bilindiği gibi çoğu kamu kuruluşuna ve bazı özel kuruluşlara HES kodu ile giriş yapılıyor. HES kodu almadan girmenize izin verilmiyor. Virüs taşıyor olabilirsiniz. Bu kod sizin virüslü ya da temaslı olmadığınızı gösteriyor. Kişinin virüs taşımadığını ve ya temaslı olmadığını nasıl biliyor? Sisteme TC Kimlik Numaranız giriliyor. Karantinada olması gerekenler listesinde kayıtlı değilseniz size kod veriliyor. Yani sağ kulağı sol elle göstermek gibi bir şey. Yolu uzatıp zulüm ediyorlar. bunun yerine direkt TC Kimlik Numarası’nı sorgulansa aynı sonuca ulaşılır. Bu eziyete derhal son verilmesini talep ediyorum.



  SAADET, SÜREKLİ MUTLULUK DEMEKTİR.

   Bugün Saadet partimizin bayrağındaki hilal ve yıldızların ne anlama geldiğinden söz etmek istiyorum. Amblemdeki hilal: Ahlakı, milli ve manevi değerlerimizi, Soldaki hilale yakın küçük yıldız: Sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve barışı, Sağdaki küçük yıldız; İnsan hakları ve hürriyetleri , Soldaki ortanca yıldız: Adalet ve gerçek hak anlayışını, Sağdaki ortanca yıldız: Refah ve kalkınmayı, Büyük yıldız ise: Saygınlık, itibar ve şerefi temsil etmektedir.



   İşte  bayrağımızda bulunan bir hilal ve 5 adet yıldızın ifade ettiği değerler bunlardır. Bu değerler aynı zamanda bizim ilkelerimizdir. Biz biliyoruz ki; Yeryüzünün en önemli değeri insandır. İnsanın özlemi ise saadet içinde yaşamaktır. Saadet ise, ancak sevgi ve kardeşlik, hak ve özgürlük, adalet, refah ve saygınlık ortamında gerçekleşebilir. Bizim amacımız küçük bir azınlığın saadeti değil, bütün insanlığın saadetidir.

Biz yanlışın, zararlının, zulmün egemenliği için değil, doğrunun, iyinin, güzelin, faydalının ve adaletin egemenliği için çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken kullandığımız dil ve üsluba dikkat ederiz. Kişileri değil icraatları ve düşünceleri eleştiririz. Muhatabımızı rencide etmekten kaçınırız. Yanlış düşünce ve icraat kimden gelirse gelsin karşı çıkarız, doğru düşünce ve icraat kimden gelirse gelsin destekleriz. Toptancı bir anlayış ile olaylara yaklaşmayız. Siyasi partileri düşman değil rakip olarak görürüz. Onların düşüncelerini dinler, doğru bulduklarımızı destekleriz. Yanlış bulduğumuz düşüncelerinin de yanlış olduğunu belirtiriz. Kimsenin sesini kesmeye çalışmayız. Düşüncesinden dolayı kimsenin tepesine yumruk indirmeyiz. Herkese ikram edebileceğimiz bir bardak çayımız vardır.



   HDP İLE HİÇBİR ZAMAN İTTİFAK YAPMADIK.

   Geçen hafta yapmış olduğumuz basın açıklamasından sonra MHP Merkez İlçe Başkanı bize bazı sorular yöneltmiş. Bunlara da kısaca cevap vermek istiyorum. Öncelikle bir ittifaktan söz ediyor. Bilindiği üzere ülkemizde seçim kanunları değiştiği halde ülke barajı olan yüzde 10 seçim barajında hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Bize oy vermeyi düşünen vatandaşlarımızın baraj endişesi taşımaması için bir ittifak kurulmuştur. Ayrıca yeni sistem ile iktidar olabilmek için yüzde 50+1’i almak gerekiyor. Bu sebeple önceki seçimlerde yüzde 40’ın üzerinde oy alan Ak parti bile ittifak yapmıştır. Biz de bu sebeplerle CHP ve İYİ parti ile bir seçim ittifakı yaptık. DP ise İYİ parti içerisinde bu ittifaka dahil olmuştur. Bunun dışında HDP ittifakta yoktur, kendileri tek başına seçime girmiştir. Seçim pusulasından da anlaşılacağı üzere HDP ile ittifak söz konusu değildir.



   ÖNCEDEN HDP’DE OLMASI İTTİFAK OLDUĞUNU GÖSTERİYORSA AK PARTİDE İTTİFAK YAPMIŞ.

   Burada Merkez İlçe Başkanı HDP ile ittifaktan söz ederek bir seçim ilanı gösteriyor. Nedir o ilan: Bir ilçedeki belediye meclis üyesi adayı. Neymiş daha önce HDP’den adaymış, şimdi Saadet Partisi’nden aday olmuş. İttifakın delili buymuş. Bir defa bu ilan 31 Mart 2019 Yerel seçimlerine ait. Saadet partisi yerel seçimlerde hiçbir ittifakın içinde yer almadı. 1389 seçim bölgesinin tamamında kendi adaylarımızla seçime girdik. Seçim bölgelerinin ‘tamamında’ seçime giren tek partiydik. Ak parti bile tamamında seçime giremedi. Neden? Çünkü ittifak yapmıştı. 3 büyükşehir, 4 il ve 91 ilçede aday çıkartmayıp ortağı olan MHP’ye bırakmıştı. İşte ittifak olunca böyle olur. Biz seçim bölgelerinin tamamında kendi adaylarımızla seçime girdiğimize göre ittifak olmadığı ortadadır.



   Konuyla ilgili olarak bir haberi hatırlatmakta fayda görüyorum. Bundan dört ay önce Haziran ayında Mardin Midyat’ta 3 Beledye Meclis Üyesi HDP’den istifa ederek Ak partiye geçti. Şimdi bu Ak Parti- HDP ittifakı var demek mi oluyor?



   Bir de HDP Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı’nın bir açıklamasını dile getirmiş. Nedir o açıklama: ‘Saadet Partisi lehine adaylıktan çekiliyorum’ demiş. İttifak olsa idi baştan seçime girmemesi gerekirdi. Aday olmuş, çalışmalar yapmış sonradan vazgeçmiş. Neden vazgeçtiğini bilemeyiz. Belki ters tepki olsun diye böyle bir açıklama yaptı. Dolayısıyla bu da ittifak anlamına gelmez.



   2014 SEÇİMLERİNDE CHP İLE MHP İTTİFAK YAPTI.

   Eğer CHP ile yapılan ittifakı yanlış buluyorlarsa kendilerine 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatmak isteriz. Bilindiği gibi CHP-MHP ortak adayı olarak Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu beyi aday göstermişti.



   Her zaman söylediğimiz gibi toplumumuzun kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacı vardır. Bu kucaklaşmanın gerçekleşmesinde siyasilere büyük görevler düşmektedir. Tüm siyasilerimizi bu sorumlulukla hareket etmeye davet ediyorum.



   Sevgi ve kardeşliğin, hak ve özgürlüklerin, refahın ve adaletin tesis edildiği bir Türkiye için temiz bir dil ve güzel bir üslupla çalışmalarımıza devam edeceğimizi bildiriyor, hepinize teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum.